ISTORIJSKA SENZACIJA! Posle dve DECENIJE Brazil OSTAO bez Olimpijskih igara!

Autor:

Sport

12.02.2024

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brazilska fudbalska selekcija prvi put

ISTORIJSKA SENZACIJA! Posle dve DECENIJE Brazil OSTAO bez Olimpijskih igara!

Foto: printscreen/Twitter

Istorijska blažama "selesaa"! Dogodilo se veliko iznenađenje u kvalifikacijama za Olimpijske igre, pošto prvi put više od dve decenije fudbalska reprezentacija Brazila neće igrati na najvećoj planetarnoj smotri!

Reprezentacija Brazila, sastavljena od igrača do 23 godine, poražena je od Argentine rezultatom 0:1 u odlučujućem meču kvalifikacionog turnira koji se igrao u Karakasu.

Argentincima je bila neophodna pobeda za prolaz dalje i do nje su stigli golom Gondoa u 78. minutu, a pored njih plasman u Pariz obezbedila je i reprezentacija Paragvaja.

Naime, jedinu pobedu na ovom turniru najtrofejnija južnoamerička selekcija je ostvarila protiv Venecuele i zbog toga neće igrati na Olimpijskim igrama u "gradu svetlosti".

Takmičenje na turniru iz Južne Amerike bilo je raspoređeno sa 10 reprezentacija, podeljenih u dve grupe od po pet ekipa iz koje su po dve prošle u novu grupu i odigrale pomenuti turnir u Karakasu sa kog su se na Olimpijske igre plasirali Paragvajci i Argentinci.

Paragvajci su, inače, u poslednjem kolu savladali Venecuelu rezultatom 2:0, a golove su postigli Dijego Gomez iz penala u 48. minutu i Marselo Perez u 75.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading