UNIŠTENA STATUA DANIJA ALVEŠA: Sugrađani ogorčeni na legendarnog Brazilca nakon što je osuđen za silovanje (FOTO)

Autor: P. Z.

Sport

25.02.2024

17:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši fudbaler postao "persona non-grata" u rodnom Žuazeiru.

UNIŠTENA STATUA DANIJA ALVEŠA: Sugrađani ogorčeni na legendarnog Brazilca nakon što je osuđen za silovanje (FOTO)

Foto: Twitter/Printscreen/ESPN

Dani Alveš

Statua Danija Alveša u njegovom rodnom gradu pokrivena je trakom za lepljenje i kesama za đubre, dok lokalno stanovništvo zahteva njeno uklanjanje nakon što je fudbaler osuđen za silovanje.

Bivša zvezda Barselone osuđena je na više od četiri godine zatvora zbog silovanja žene u španskom noćnom klubu. Sud je naložio Alvešu da isplati 150.000 evra žrtvi i osudio ga na četiri i po godine zatvora. Brazilski desni bek negirao je optužbe i planira da uloži žalbu na odluku suda.

Stanovnici njegovog rodno grada Žuazeira, u državi Bahija, obavili su statuu kesama za đubre i trakom za lepljenje u nameri da je uklone nakon Alvešove osude. Lokalni stanovnik je na društvenim mrežama napisao: "Vreme je da oskrnavimo statuu Danija Alveša na periferiji Žuazeira, zar ne? Postalo je sramotno."

Statua je otkrivena 2020. godine kao omaž Alvešu, rođenom i odraslom u Juazeiru. Nalazi se u centralnom delu grada i prikazuje životnu veličinu Danijela Alveša u dresu brazilske reprezentacije sa loptom kod nogu. Međutim, rad je više puta oskrnavljen od hapšenja fudbalera.

Gradsko veće Žuazeira sada razmatra uklanjanje statue, ali je saopštilo da će se oglasiti o tom pitanju tek nakon što se završi slučaj fudbalera. Razotkriveno je da bi Alveš mogao biti pušten iz zatvora već 20. jula kada bi izdržao trećinu kazne. Prema španskim medijima, bio bi mu dozvoljen izlazak iz zatvora radi rada ili "učešća u aktivnostima" tokom dana, pre nego što se vrati uveče, u skladu sa španskim zakonom. Nije jasno o kakvim se aktivnostima radi. Poniženi fudbaler takođe može zatražiti zamenu dela svoje kazne u Španiji za proterivanje u Brazil, rekao je advokat Agustin Martinez Besera za "Globo G1". Španski zakon propisuje da stranci osuđeni na kaznu od jedne do pet godina zatvora mogu zatražiti zamenu kazne proterivanjem u svoju zemlju.

Pored dva mandata u Barseloni, Alveš je igrao za Sevilju, Juventus, Pari Sen Žermen i Sao Paulo. On se široko smatra jednim od najvećih bekova svih vremena i postao je najstariji igrač koji je predstavljao Brazil na Svetskom prvenstvu u decembru 2022. godine u Kataru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading