EVO GDE ĆE SE SUDITI BLAŽIĆU I NJEGOVOM OCU, A GDE UJAKU I BRATU! Uroša terete za ćetiri krivična dela!

Autor:

Hronika

19.03.2024

14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičen je da je izvršio teško ubistvo devet osoba, kao i niz drugih krivičnih dela.

EVO GDE ĆE SE SUDITI BLAŽIĆU I NJEGOVOM OCU, A GDE UJAKU I BRATU! Uroša terete za ćetiri krivična dela!

Foto: ST/Nikola Mutić, Printscreen

Uroš Blažić

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Uroša Blažića, koji je osumnjičen da je izvršio teško ubistvo devet osoba, kao i niz drugih krivičnih dela, uključujući nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja, otmicu i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

S obzirom da je optužnica potvrđena, očekuje se da će Viši sud u Smederevu uskoro zakazati početak suđenja Urošu Blažiću, dok će se njegovom ujaku i bratu od ujaka suditi u Kragujevcu.


Teško ubistvo i pokušaj ubistva

Prema optužnici, Uroš Blažić se tereti da je pucajući iz automatske puške i pištolja lišio života devet osoba u selima Malo Orašje kod Smedereva i Dubona kod Mladenovca. Od tih devet osoba, dvoje je bilo maloletno, dok je pokušao da liši života još 20 ljudi, od kojih je ranio njih 12. Ovi užasni zločini ostavili su dubok trag u lokalnoj zajednici i izazvali šok i uznemirenje širom zemlje.

Pravna procedura i optužnice

Apelacioni sud je potvrdio rešenje o potvrđivanju optužnice, smatrajući da prikupljeni dokazi tokom istrage pružaju dovoljno osnova za zaključak da postoji opravdana sumnja da je Uroš Blažić izvršio krivična dela koja mu se stavljaju na teret. Takođe, sud je utvrdio da postoji osnovana sumnja da su Urošev ujak i brat od ujaka pomogli učiniocu nakon izvršenja krivičnog dela, te će se i njima suditi prema odluci suda.

Oružje i eksplozivna sredstva

Istragom je utvrđeno da je Radiša Blažić, otac Uroša Blažića, neovlašćeno držao veću količinu vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija u kući u kojoj je živeo. Slično tome, Goran i Boris Gavrilović iz Kragujevca optuženi su zbog neovlašćenog držanja oružja, municije i eksplozivnih sredstava u svojoj kući i pomoćnoj prostoriji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading