"KADA JE NAJTEŽE SHVATIŠ DA SI ZAPRAVO SAM" Potresne reči majke ubijenog momka u masakru u Malom Orašju

Autor:

Hronika

18.03.2024

08:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petar Mitrović je preminuo 23. juna prošle godine u Urgentnom centru, kao deveta žrtva masakra koji je počinio Uroš Blažić 4. maja 2023.

"KADA JE NAJTEŽE SHVATIŠ DA SI ZAPRAVO SAM" Potresne reči majke ubijenog momka u masakru u Malom Orašju

Foto: ST/Nikola Mutić, Printscreen, Društvene mreže

Selo Malo Orašje, na brdovitom Balkanu, nekada je bilo mirno mesto, obilovano cvrkutom ptica i zvukom traktora. Međutim, sve se promenilo 4. maja 2023. godine kada je Uroš Blažić izvršio masakr, odnoseći devet mladih života. Jedna od majki čija je deca stradala u ovom strašnom događaju, Biljana Mitrović, majka Petra Mitrovića, podelila je potresnu objavu na društvenim mrežama, izražavajući bol i tugu koju oseća.

Petar Mitrović je preminuo 23. juna prošle godine u Urgentnom centru, kao deveta žrtva masakra koji je počinio Uroš Blažić 4. maja 2023. godine u Duboni i Malom Orašju.

- Niko te ne razume kada plačeš, nikoga tvoje suze ne bole kao što bole tebe. Svi su tu, svi te navodno vole, a kada je najteže bude shvatiš da si zapravo sam. To što više nisu fizički među nama ne znači da ne postoje. Živi u nama - njihova dobrota, njihova nežnost, njihove reči, dela, odanost! Ono njihovo nešto što se u nas zauvek ugradilo! - samo su neke od potresnih poruka neutešne majke čiji je sin tragično stradao.

Policija je uspela da uhvati Uroša Blažića u selu u okolini Kragujevca, nakon što je izvršio masakr, a potom oteo taksi vozilo i sakrio se u ujakovoj šupi. Blažić je priznao svoje zločine, tvrdeći da je delovao kao odgovor na nepravdu društva. Tvrdio je da su meštani stvarali zaveru protiv njega i da je bio izložen omalovažavanju zbog boje kože, kao i da su se o njegovom ocu širile loše priče.

Advokat porodice Panić, Ivan Milosavljević, istakao je da je maksimalna kazna koju Uroš Blažić može dobiti 20 godina robije, budući da u trenutku zločina nije imao punih 21 godinu. Psihijatrijsko veštačenje pokazalo je da je Blažić u trenutku zločina bio uračunljiv i svestan svojih postupaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading