PODNETA KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV MAJKE UROŠA BLAŽIĆA!

Autor:

Hronika

22.02.2024

21:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednja prijava dogodila se pre 15 dana, kada je Blažićeva majka prijavila Markovića da pravi proslavu u kući sa policajcima.

PODNETA KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV MAJKE UROŠA BLAŽIĆA!

Foto: Privatna arhiva, Dragan Kadić

Stefan Marković iz Dubone, zajedno sa očevima dvojice ubijenih mladića i devojke, Sašom Panićem i Milisavom Todorovićem, podneo je krivičnu prijavu protiv Biljane Blažić, majke Uroša Blažića, koji je izvršio stravičan zločin ubistva devetoro mladih u Duboni i Malom Orašju. Ova prijava usledila je nakon što je Blažićeva majka lažno prijavljivala članove porodica ubijenih.

Prošle godine, Biljana Blažić je podnela desetine krivičnih prijava protiv roditelja i rođaka ubijenih, što je izazvalo dodatnu patnju već traumatizovanim porodicama. Stefan Marković, čiji su brat i sestra ubijeni u masakru, otkrio je da ih je Blažićeva majka lažno prijavljivala. Poslednja prijava dogodila se pre 15 dana, kada je Blažićeva majka prijavila Markovića da pravi proslavu u kući sa policajcima, iako on uopšte nije bio prisutan u selu u tom trenutku.

Uroš Blažić je uhapšen u selu u okolini Kragujevca nakon što je izvršio jeziv zločin. Nakon hapšenja, masovni ubica besramno je priznao svoje zločine, pokušavajući da ih opravda nepravdom društva koja se, prema njegovim rečima, reflektovala na njega. Izjavio je da su meštani stvarali zaveru protiv njega, da se o njegovom ocu pričalo loše, te da je bio okidač za njegovo ponašanje i navodno ismevanje u školi.

Psihijatrijsko veštačenje pokazalo je da je Uroš Blažić u trenutku zločina bio u svesnom i uračunljivom stanju. Advokat porodice Panić, Ivan Milosavljević, istakao je da veštačenje nije pokazalo da Blažić nije bio uračunljiv ili da nije mogao da shvati značaj dela, niti da nije bio svestan svog ponašanja.

Uroš Blažić, koji je u trenutku zločina imao manje od 21 godine, može dobiti maksimalnu kaznu od 20 godina robije za devet oduzetih mladih života. Ova kazna je ograničena zakonom zbog njegovog uzrasta u vreme izvršenja zločina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading