ŠOK SAZNANJA! UROŠ BLAŽIĆ BIO U DRUŠTVU MUŠKARCA SA SABLASNOM TETOVAŽOM PRE MASAKRA?! Kobne noći viđen sa njim u prodavnici u Duboni! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Hronika

21.02.2024

21:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svedok je naveo da je video Blažića u društvu nepoznatog mladića koji je nosio sivu majicu, a zatim je svedok čuo pucnjeve tokom večeri.

ŠOK SAZNANJA! UROŠ BLAŽIĆ BIO U DRUŠTVU MUŠKARCA SA SABLASNOM TETOVAŽOM PRE MASAKRA?! Kobne noći viđen sa njim u prodavnici u Duboni! (FOTO GALERIJA)

Foto: ST/N. PANČIĆ/ Instagram

Slučaj masovnog ubistva koji se dogodio u selima Dubona i Malo Orašje prethodne godine i dalje izaziva žalost i zaprepašćenje u javnosti, dok se detalji istrage razotkrivaju. Uroš Blažić (22) optužen je za ovaj stravičan čin, u kojem je devet osoba izgubilo živote, dok je 13 osoba povređeno.

Međutim, ono što dodatno unosi nemir u ovaj slučaj jeste pominjanje misterioznog mladića koji je, prema svedočenjima, viđen sa osumnjičenim neposredno pre tragedije.

Tokom svedočenja u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, jedan meštanin Dubone opisao je susret sa Urošem Blažićem i nepoznatim mladićem u večernjim satima istog dana kada se zločin dogodio. Svedok je naveo da je video Blažića u društvu nepoznatog mladića koji je nosio sivu majicu, a zatim je svedok čuo pucnjeve tokom večeri.

- U večernjim satima, mislim da je bilo oko 20.30 časova sedeo sam sa prijateljem ispred lokalne prodavnice, u centru sela, gledali smo utakmicu i konzumirali pivo. Tačno u to vreme, oko 20.30 časova, ispred prodavnice je optuženi Uroš Blažić parkirao „mercedes“ sive boje. Bio je u društvu sa još jednim momkom koji je nosio sivu majicu, a koga ranije nisam video. Taj momak je izašao iz „mercedesa“ sa suvozačevog mesta i ušao u prodavnicu. Video sam da je kupio cigarete, vratio se nazad u vozilo i krenuli su ka Mladenovcu. Više ih nisam video - rekao je svedok za beogradske medije. 

Nekoliko svedoka je govorilo o ovom mladiću, a čak su i roditelji nastradale dece izneli svoje sumnje u vezi sa njegovim identitetom. Oni su izrazili zabrinutost zbog toga što se ovaj mladić nije našao među optuženicima i što nije sprovedena detaljnija istraga o njegovoj ulozi u celom događaju.

Pojedini svedoci su čak identifikovali misterioznog mladića putem video snimka iz lokalne prodavnice, gde su Blažić i on navodno kupili cigarete neposredno pre tragedije. Ipak, ova osoba nikada nije bila ispitanja u vezi sa zločinom.

- U prodavnici sam se zadržao oko 22.30 časova, nakon čega sam krenuo kući pešaka. Začuo sam pucnje, četiri, čini mi se iz pištolja, bio sam udaljen od školskog dvorišta oko 500 metara. Video sam lice koje je izašlo iz vozila marke „mercedes“, mlađe, oko 20 godina, krupne građe, koje je na sebi imalo sivu majicu, a primetio sam da ima na levoj ruci tetovažu, neki tribal. Nešto kasnije, možda je bila ponoć, pozvali su me drugari iz komšiluka i rekli šta se dogodilo. U školskom dvorištu se nalazio moj sestrić, koji je kritičnom prilikom preminuo - izjavio je ovaj svedok za beogradske medije.

Unatoč insistiranju porodica nastradalih i pojedinih svedoka, Više javno tužilaštvo u Smederevu nije davalo komentare na ove navode, navodeći da optužnica još uvek nije pravosnažna.

Foto: instagram.com/stefanrasta

Uroš Blažić

Podsetimo, tog 4. maja, dan nakon stravičnog masakra u školi „Vladislav Ribnikar“, Uroš Blažić uzeo je automatsku pušku, pištolj, municiju i bombe i krenuo u krvavi pohod po selima Malo Orašje, Duboni i Šepšinu, u okolini Mladenovca. On je ubio devet osoba, a ranio više od 13 ljudi.

Psihijatrijsko veštačenje pokazalo je da je Uroš Blažić bio potpuno uračunljiv u momentu izvšrenja zločina.

Pretresom objekata u vlasništvu njegove porodice pronađen je čitav arsenal oružja.

Urošu Blažić se na teret stavlja teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading