PRODUŽEN PRITVOR MASOVNOM UBICI IZ DUBONE! Evo koliko još ostaje iza rešetaka!

Autor:

Hronika

19.02.2024

14:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Smederevu, krajem januara doneo je rešenje o potvrđivanju optužnice protiv osumnjičenih, a na koje rešenje odbrana ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

PRODUŽEN PRITVOR MASOVNOM UBICI IZ DUBONE! Evo koliko još ostaje iza rešetaka!

Foto: MUP Srbije

Uroš Blažić

Viši sud u Smederevu produžio je za još 30 dana pritvor Urošu B., osumnjičenom da je 4. maja prošle godine u selima Dubona i Malo Orašje ubio devet, a ranio 12 osoba.

Pritvor je produžen i njegovom ocu Radiši B., ujaku Goranu G. i bratu od ujaka Borisu G., rečeno je Tanjugu u Višem sudu u Smederevu.

Kako su precizirali, pritvor im je produžen prethodne nedelje i može da traje najduže do 8. marta. 

Viši sud u Smederevu, krajem januara doneo je rešenje o potvrđivanju optužnice protiv osumnjičenih, a na koje rešenje odbrana ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu u Beogradu. 

Ovaj sud se oglasio mesno nenadležnim u odnosu na optužene Gorana G. i Borisa G. iz Vinjišta, odnosno ujaka i brata optuženog za masakr, smatrajući da je za njih nadležan Viši sud u Kragujevcu, pa će po pravosnažnosti optužnice dostaviti spise predmeta.

Više javno tužilaštvo u Smederevu je optužnicu protiv njih podiglo pre skoro mesec dana, 18. oktobra, ali zbog štrajka radnika Javnog preduzeća Pošte Srbije, optužnica nije uručena svim licima.

Urošu B. optužnicom je stavljeno na teret teško ubistvo u sticaju sa  krivičnim delima nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila. 

Njegovom ocu Radiši B. stavljeno je na teret izvršenje krivičnih dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom teško delo protiv opšte sigurnosti. 

Istragom je utvrđeno da je Radiša B. u kući u kojoj je živeo neovlašćeno držao veću količinu vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija i to  jedan pištolj, jedan revolver, 241 komada metaka različitog kalibra, crni barut u količini od ukupno 854,38 grama, kao i različite delove za oružje.

Goran i Boris G. iz Kragujevca, optuženi su zbog postojanja opravdane sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija, jer su u kući i pomoćnoj prostoriji neovlašćeno držali veću količinu oružja, municije i eksplozivnih sredstava.

Urošu B. stavljeno je na teret da je 4. maja u selima Malo Orašje kod Smedereva i Dubona kod Mladenovca, pucajući iz automatske puške i pištolja lišio života devet ljudi, od kojih je dvoje bilo maloletno, a pokušao da liši života još 20 ljudi, od kojih je ranio njih 12.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading