EVO ZAŠTO MONSTRUMU IZ DUBONE JOŠ NE POČINJE SUĐENJE: Čeka se važna odluka!

Autor:

Hronika

19.02.2024

14:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republika otkriva zašto suđenje Urošu Blažiću nije još počelo.

EVO ZAŠTO MONSTRUMU IZ DUBONE JOŠ NE POČINJE SUĐENJE: Čeka se važna odluka!

Foto: ST/Nikola Mutić, Printscreen

Uroš Blažić

Suđenje Urošu Blažiću koji je 4. maja prošle godine napravio masakr u selima Dubona i Malo Orašje usmrtivši devetoro mladih i ranivši 13 uglavnom tinejdžera, počeće tek pošto Apelacioni sud donese odluku o tom postupku. 

Do ovog saznanja Republika je došla kontaktirajući sa Višim sudom u Smederevu koje je preuzelo predmet od Višeg javnog tužilaštva u istom gradu.

Taj sud se oglasio kao mesno nenadležan za suđenje ujaku i bratu od ujaka masovnog ubice iz Dubone koji se krio na njihovom posedu, gde je i uhapšen nakon stravičnog zločina. 

Republika

Foto: Instagram

Uroš Blažić

Goran i Boris Gavrilović iz Vinjišta kod Kragujevca su optuženi jer je policija na njihovom imanju pronašla mnogo nelegalnog oružja i municije.

- Viši sud u Smederevu se oglašava mesno nenadležnim i po pravosnažnosti rešenja, pa spise predmeta u delu koji se odnosi  na optužene G. G i B. G. dostavlja Višem sudu u Kragujevcu kao stvarno i mesno nadležnom - stoji u dopisu smederevskog Višeg suda.

Istakli su da su odluku o nenadležnosti, strankama  u postupku dostavili 29. januara. 

- Prvog februara se na rešenje žalio viši javni tužilac iz Smedereva, a petog februara i branilac Uroša Blažiča. Spisi predmeta su dostavljeni Apelacionom sudu na odlučivanje o žalbama - rekli su iz Višeg suda u Smederevu za Republiku.

Zbog svega navedenog, pripremno ročište u postupku protiv Uroša Blažića biće zakazano tek po odluci Apelacionog suda, a podsetimo, da je u istom slučaju optužen i Radiša Blažić kojem je policija oduzela sanduke municije koje je skladištio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading