BELIVUKOVIM "VOJNICIMA" UKINUT PRITVOR: Ovo je odluka Apelacionog suda!

Autor:

Hronika

30.04.2024

15:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici ove grupe terete se za najteža krivična dela među kojima je i sedam ubistava.

BELIVUKOVIM "VOJNICIMA" UKINUT PRITVOR: Ovo je odluka Apelacionog suda!

Foto: Ilustracija: republika.rs, Tanjug/R.Prelic, E/stock, starsport

Marko Miljković i Veljko Belivuk

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je pritvor dvojici optuženih pripadnika organizovane kriminlane grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, potvrdjeno je za Tanjug u tom sudu.

Drugostepeni sud je, odlučujući o žalbi branilaca, preinačio rešenje kojim je Aleksi Stošiću i Nemanji Lakićeviću ponovo određen pritvor. 

Ovaj sud je Stošiću ukinuo pritvor u potpunosti dok je Lakićeviću zamenio kućnim pritvorom uz elektronski nadzor (nanogicu). 

Krajem marta Viši sud im je ukinuo pritvor, ali je tada odlučujući odluci po žalbi tužilaštva Apelacioni sud pomenutu odluku ukinuo i vratio na ponovno odlučivanje.

Odlučujući ponovo, Viši sud je odredio im je pritvor kada su uhapšeni i vraćeni u pritvor.

Međutim, na tu odluku žalili su se njihovi branioci, te je Apelacioni sud odluku Višeg suda preinačio i odredio da se okrivljeni odmah puste iz pritvora, odnosno Lakićević u kućni pritvor.

Pripadnici ove grupe terete se za najteža krivična dela među kojima je i sedam ubistava.

Ko je Aleksa Stošić?

Aleksa Stošić rođen je u Beogradu 1999. godine, živi u vanbračnoj zajednici sa devojkom A. A. Prema dostupnim informacijama ranije nije bio osuđivan, ali prema izveštaju iz kaznene evidencije, ali i po njegovom svedočenju, protiv njega se vodi još jedan krivični postupak pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Pančevu, zbog nanošenja povreda.

Na kriptovanoj aplikaciji „Skaj“ nosio je kodno ime Riven, a njemu se na teret stavlja da je imao zaduženje da prati osobe za koje se sumnjalo da su deo suparničke kriminalne grupe, kao i da vodi računa o tome da li neko prati i vodi evidenciju odlaska i dolasak u restoran koji se nalazi na stadionu Partizana, koji su pripadnici kriminalne grupe Belivuk – Miljković zvali baza.

Sledeće delo koje mu se stavlja na teret jeste da je oteo, sa drugim pripadnicima klana, mladića I. S, te da su ga potom odveli u prostorije na stadionu gde su ga vezali, pretukli, pretili mu da će ga ubiti, a potom, kako je navelo tužilaštvo, seksualno ga zlostavljali kako bi im rekao koga prati i ko ga je poslao da ih snima, te kome je javio kretanje članova kriminalne grupe i kome je pokušao da „namesti“ Belivuka i Miljkovića. Prethodno su ga zatekli kako navodno fotografiše nešto u blizini baze ove grupe na stadionu.

Osumjičen je takođe i da je sa Vladimirom Grekom bacio telefon četvrte žrtve klana Nikole Mitića sa Pupinovog mosta u Dunav.

Ko je Nemanja Lakićević?

Nemanja Lakićević, poznatiji kao Čipi, iz Beograda, vlasnik je menjačnice, živi u vanbračnoj zajednici i otac je dvoje maloletne dece. Ranije je osuđivan za dva krivična dela – nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi kao član grupe i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Zbog ovih dela osuđen je na osam meseci zatvora uslovno na dve godine, kao i novčanu kaznu u visini od 100.000 dinara..

Njegov nadimak u kriptovanoj aplikaciji „Skaj“ bio je Džeri i njemu se na teret stavljaju udruživanje radi vršenja krivičnog dela i otmica i ubistvo Zdravka Radojevića, koji mu je ranije bio prijatelj. Sumnjiči se da je iskoristio prijateljstvo i da je Radojevića namamio u vikendicu u Ritopeku, gde je klan ubijao i mleo svoje žrtve u industrijskoj mašini, a potom ostatke bacao u Dunav.

Radojevića je namamio pričom o kupovini povoljnog oružje i tada su se dogovorili gde da se nađu. Na dogovoreno mesto upravo ga je odvezao Nemanja Lakićević, a potom je odveden u klanicu.

Miljković je sa Radojevićevog kriptovanog telefona slao poruke Lakićeviću, a on je potom lažno uveravao suprugu pokojnog Radojevića da se on krije. Nakon što je Radojević ubijen, Lakićević je svoj automobil odvezao sa mesta zločina kako bi ga očistio i kako u njemu ne bi mogli da pronađu DNK tragove. Sve što mu se stavlja na teret je negirao, rekavši da mu je Radojević bio prijatelj.

Tužilaštvo međutim sumnja da je igrao dvostruku igru, predstavljao se kao prijatelj, dok je sve vreme bio igrač klana Belivuk – Miljković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading