BELIVUKOVA GRUPA DOBILA NOVOG PREDSEDNIKA SUDIJSKOG VEĆA! Evo ko će ubuduće suditi zlotvorima!

Autor:

Hronika

15.04.2024

16:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnicima ove grupe, za sada, sudi se za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

BELIVUKOVA GRUPA DOBILA NOVOG PREDSEDNIKA SUDIJSKOG VEĆA! Evo ko će ubuduće suditi zlotvorima!

Foto: Tanjug/R. Prelić e stock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

U postupku protiv organizovane kriminalne grupe, koju predvode Veljko Belivuk i Marko Miljković, došlo je do promene u sastavu sudskog veća.

Umesto Vinke Beraha Nikićević, koja uskoro odlazi u penziju, za predsednicu sudskog veća postavljena je sudija Zorica Avramović. Ostale sudije u veću su Vladimir Duruz i Snežana Nikolića Garotić. Suđenje je zakazano za 17. jun, a ova promena u sastavu veća dolazi nakon odluke Visokog saveta sudstva da Berahi Nikićević prestaje sudijska funkciju zbog navršenja radnog veka.


Pripadnicima ove grupe, za sada, sudi se za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje. Ova optužnica izazvala je veliku pažnju javnosti, s obzirom na teške i ozbiljne optužbe koje su iznete protiv Belivuka i Miljkovića, kao i njihovih navodnih saučesnika.

Podsećamo, pre četiri dana  Apelacioni sud u Beogradu je postupajući po žalbi Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, doneo odluku kojom se ukida prethodno rešenje Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu kojim je ukinut pritvor optuženima Nemanji Lakićeviću i Aleksi Stošiću u predmetu Belivuk.

Posebno odeljenje za organizovani kriminal 11. aprila je ponovo odredilo pritvor za optužene.

Lakićević i Stošić, kojima je sudija Vinka Beraha Nikicević na poslednjem suđenju klanu pred odlazak u starosnu penziju ukinula pritvor, odnosno Lakićeviću zamenila za kućni pritvor, sada su ponovo uhapšeni i predati pritvorskoj jedinici.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading