OTKAZANA SUĐENJA BELIVUKOVOM KLANU PRED ODLAZAK SUDIJE U PENZIJU: Ročište pred novim predsednikom veća u junu

Autor:

Hronika

11.04.2024

14:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Visoki savet sudstva u martu je doneo odluku da Vinki Beraha Nikićević, koja je predsednica veća u ovom predmetu prestaje sudijska funkcija 29. aprila zbog navršenja radnog veka.

OTKAZANA SUĐENJA BELIVUKOVOM KLANU PRED ODLAZAK SUDIJE U PENZIJU: Ročište pred novim predsednikom veća u junu

Foto: Ilustracija: republika.rs, Tanjug/R.Prelic, E/stock, starsport

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koje je bilo zakazano za sledeću nedelje je otkazano zbog odlaska predsednice sudskog veća Vinke Berahe Nikićević u starosnu penziju.

Novi termini za suđenje su 17.,18. i 20. jun, rekla je za Tanjug portparol Višeg suda u Beogradu Milica Veličković.

Visoki savet sudstva u martu je doneo odluku da Vinki Beraha Nikićević, koja je predsednica veća u ovom predmetu prestaje sudijska funkcija 29. aprila zbog navršenja radnog veka. 

Beraha Nikićević u aprilu navršava 65 godina, zbog čega je Visoki savet sudstva doneo takvu odluku. 

Uskoro će biti postavljen novi predsednik sudskog veća. 

Pripadnicima ove grupe sudi se za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito nošenje i držanje oružja, otmice i silovanje. 

Podsetimo, tokom jučerašnjeg dana u Specijalnom sudu u Beogradu Veljko Belivuk i Marko Miljković su negirali optužbe za pranje novca i naveli su da su sve zaradili legalno.

Marija Ivanovski, žena Filipa Ivanovskog File, rekla je da je zbog stresa i šoka neke stvari pogrešno izjavila. Inače, ona je jedina koja je danas od žena pristala da odgovara na pitanja.

- Tog dana sam bila u stanu sa bebom od pet meseci, koji je imao zdravstvene probleme i operisan je i sinom od četiri godine, koji je teško podnosio razdvojenost od Filipa. 

- Što se tiče stana, u julu 2018. ja prvi put odlazim u Švedsku, kod Filipovog oca i dao mi je 10.000 evra, da počnemo sa isplatom stana . I 2020. sam otišla ponovo i dao mi je još 10.000 evra. Moj svekar Jugoslav koji živi i radi u Švedskoj 30 godina, u Srbiju mi je doneo još 30.000 evra, tri puta kada je dolazio. Ono što nisam navela je da je i moj otac u dogovoru sa Jugoslavom učestvovao u kupovini stana. Videla sam na vestima da je uhapšena Bojanina mama i uplašila sam se da i on ne bude uhapšen, zbog toga to nisam pomenula. On je čovek koji živi na selu. Otac mi je dao još 20.000 evra za stan. Kada je ostala još poslednja rata za stan, od 6.800 evra, pozajmila sam od Filipovog brata i vratila sam mu kada je vraćen PDV za stan. Meni Filip nije dao ni dinar za stan - istakla je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading