"NIKOGA NE MOŽE ZAŠTITI PARTIJSKA KNJIŽICA, SVAKOGA STIŽE RUKA PRAVDE": Tužilac Milovanović o presudi bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću!

Autor:

Hronika

29.04.2024

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilac je istakao da je zadovoljan.

"NIKOGA NE MOŽE ZAŠTITI PARTIJSKA KNJIŽICA, SVAKOGA STIŽE RUKA PRAVDE": Tužilac Milovanović o presudi bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću!

Foto: Tanjug/Sava Radovanović, Shutterstock, Printscreen

Apelacioni sud u Beogradu smanjio je za godinu dana kaznu zatvora bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću i pravosnažno ga osudio na četiri godine, jer je podstrekivao druge okrivljene da zapale imovinu novinara portala "Žig info" Milana Jovanovića. Pored toga, izrečena mu je i novčana kazna od 100.000 dinara.

Ovu presudu prokomentarisao je i tužilac Predrag Milovanović koji je istakao da je zadovoljan, te da svakoga stiže ruka pravde.

- Suština je da je presuda pravnosnažna. Jedan deo medija je izveštavao o tome da je to negativno, a ja sam o tome govorio da je afirmativno, s obzirom da je pravni konstrukt optužbe pravosnažno potvrđen. U tom smislu ovo je zapravo dobra poruka vraćanja etike i odgovornosti u naš javni prostor. Kao što vidimo, nikoga ne može zaštiti partijska knjižica, jer to se često upotrebljava kao neka vrsta floskule. Ispostavilo se da svakoga stiže ruka pravde, pa čak i dojučerašnjeg visokopozicioniranog SNS čelnika jedne gradske opštine - objašnjava za Republiku tužilac Predrag Milovanović.

Nakon dugotrajnog suđenja, drugooptuženi Vladimir Mihailović konačno je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri godine, uz novčanu kaznu od 100.000 dinara. Sa druge strane, trećeoptuženi Vladimir Novaković dobio je kaznu od dve i po godine zatvora. Ove presude donete su nakon pažljivog razmatranja svih dokaza i saslušanja svedoka, a ističu se kao značajan ishod u ovom medijski praćenom slučaju.

- To što je njemu redukovana kazna bilo je na osnovu toga što je ocenio da nije reč o delu koje sam ja predstavio, ali i bez obzira na to, sankcija je bliža maksimumu. Dakle, iako Simonović ranije nije osuđivan, sud je izjednačio podstrekača i izvršioca i dobili su po 4 godine efektivnog zatvora. To je stvarno pobeda i ja sam zadovoljan - ističe tužilac Milovanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading