"BIRAJ NOGU U KOJU ĆEŠ DA TE UPUCAM, PRE TOGA ĆU TI JE RAZBITI TUČKOM ZA MESO!" Muškarac upućivao jezive pretnje, ucenjivao slikama iz telefona ljude!

Autor:

Hronika

02.04.2024

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobio je kaznu zatvora i novčanu kaznu.

"BIRAJ NOGU U KOJU ĆEŠ DA TE UPUCAM, PRE TOGA ĆU TI JE RAZBITI TUČKOM ZA MESO!" Muškarac upućivao jezive pretnje, ucenjivao slikama iz telefona ljude!

Foto: Shutterstock

Dana 22.3.2024. godine, Treći osnovni sud u Beogradu je donoseći presudu prihvatio Sporazum o priznanju krivičnog dela koji je zaključilo Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu sa N.J. (30) i njegovim braniocem. U skladu sa ovim sporazumom, sud je okrivljenog proglasio krivim za izvršenje krivičnih dela iznuda, ucena u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Za ova dela, okrivljeni je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam godina, kao i na novčanu kaznu u iznosu od 10.000 dinara.

Prema navodima presude, okrivljeni je u periodu od 11.01.2024. do 25.01.2024. godine u Zemunu izvršio niz krivičnih dela. Prvo je došao u posed telefona oštećenog, sa kojeg je prebacio određene fotografije i snimke. Zatim je od oštećenog tražio 350 evra kako bi mu vratio telefon koji je zaboravio u jednom lokalu, te mu je potom tražio 150.000 dinara navodno zbog duga. Uz pretnje DA ukoliko ne uradi šta mu je rekao može da bira nogu u koju će mu pucati i ruku koju će mu razbiti tučkom za meso, pokazujući ručnu bombu modela M93 kategorije A, prisilio je oštećenog da postupa po njegovim zahtevima.

Oštećeni je iz straha zaključio ugovor sa MTS-om, na osnovu koga je dobio mobilni telefon vredan 45.600 RSD, koji je predao supruzi okrivljenog. Takođe, predao mu je svoju bankovnu karticu sa pin kodom, te je supruga okrivljenog sa bankomata podigla 44.000 dinara sa bankovnog računa oštećenog.

Okrivljeni je potom telefonom zahtevao da mu isplati 150.000 dinara kako ne bi poslao slike na kojima se vidi kako oštećeni konzumira marihuanu ljudima iz njegovog okruženja. Takođe, zahtevao je od oštećenog da pred notarom potpiše određena dokumenta koja bi pokazala da je dužan novčani iznos okrivljenom.

Dalje, putem mail-a je oštećenom prosledio snimak i slike na kojima se vidi kako konzumira marihuanu, a preko Instagrama je komunicirao sa sestrom oštećenog zahtevajući da joj prenese poruku bratu da mu se javi.

Nakon toga je putem mreže WhatsApp stupio u kontakt sa oštećenim, te mu je poslao sliku njegove sestre sa obnaženim grudima, preteći da će je proslediti bliskim licima ako mu ne ispuni zahteve. Konačno, zahtevao je od oštećenog da podigne kredit kako bi mu dao novac, što je oštećeni odbio.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading