OPSADNO STANJE U GRADU: Više od 300 policajaca raspoređeno oko glavnih ulica, vlast poručuje da POČINJE RAT!

Autor:

Svet

15.05.2024

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dodatne snage bezbednosti ostaće u ovom delu grada do petka

OPSADNO STANJE U GRADU: Više od 300 policajaca raspoređeno oko glavnih ulica, vlast poručuje da POČINJE RAT!

Foto: Tanjug AP

Francuska vlada rasporedila je 333 policajca i vojna lica u okrugu Mulen u Nici, u okviru policijske operacije protiv trgovine narkoticima.

''Vodimo rat protiv trgovine drogom'', naglasio je prefekt Primorskih Alpa Ig Mutu dodavši da je započet ozbiljan sukob sa kriminalnim grupama.

Dodatne snage bezbednosti ostaće u ovom delu Nice do petka, prenosi Figaro.

Od početka marta, francuska vlada testira efikasnost taktike borbe protiv trgovine narkoticima koja je zasnovana na povećanju broja agenata mobilisanih da uhapse što veći broj nasilnika i zaplene drogu i gotovinu.

Ove operacije su takođe zasnovane na pravnim istragama, a u Mulenu se vode tri odvojena postupka, a nekoliko ljudi je uhapšeno početkom nedelje.

Mutu je istakao da ova operacija traje već mesecima, u saradnji sa pravosudnim i upravnim organima.

Osim hapšenja, operacija uključuje čišćenje naselja i farbanje išaranih zidova, prema teoriji ''razbijenog prozora“, koja ukazuje na uzročnu vezu između dotrajalosti javnog prostora i delinkvencije.

''Moramo ponovo da izgradimo svoja mesta u životni prostor. Zato je cilj takođe da se intenzivno zauzme javni prostor kako bi se vratila svežina u komšiluk'', zaključio je Mulen.

Mnogi francuski analitičari tvrde da je ovaj potez vlasti u Nici zapravo promptna reakcija na slučaj bega zatvorenika iz zatvora na severu zemlje.

S tim u vezi, mnogi se plaše da će tek sada eksalirati sukobi na relaciji država - kriminalne grupe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading