USTALI ZATVORSKI ČUVARI: Protesti širom zemlje, beg Muve na slobodu izazvao talas besa (VIDEO)

Autor:

Svet

15.05.2024

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U zemlji je danas nastavljena potraga za zatvorenikom koji je u utorak pobegao policijskom kombiju koji ga je prevozio u zatvor

USTALI ZATVORSKI ČUVARI: Protesti širom zemlje, beg Muve na slobodu izazvao talas besa (VIDEO)

Foto: Le Parisien

Stotine zatvorskih službenika širom održali su danas proteste širom Francuske, nakon što su naoružani napadači ubili dvojicu zatvorskih službenika iz zasede na naplatnoj putarini na autoputu u Normandiji i oslobodili zatvorenika.

U jednom zatvoru u blizini Marseja, više od 100 zatvorskih službenika okupilo se ispod transparenta na kome je pisalo ''Nismo plaćeni da umremo“, prenosi Gardijan.

Pojedini službenici neki su se žalili na loše uslove i nasilje u prenatrpanim zatvorima u Francuskoj.

Francuski ministar pravde Erik Dipon-Moreti sastaće se sa sindikatima zatvorskih službenika danas posle podne.

U zemlji je danas nastavljena potraga za zatvorenikom Mohamedom Amrom ''Muvom'', koji je u utorak pobegao policijskom kombiju koji ga je prevozio u zatvor.

On se vraćao sa sudskog ročišta u Ruanu povodom optužbe za pokušaj ubistva kada se automobil zabio u zatvorski kombi na naplatnoj rampi.

Naoružani muškarci su otvorili vatru i ubili dvojicu čuvara, a Amra je pobegao sa napadačima.

Pariski tužilac je rekao da su dva vozila za koja se veruje da su koristili kriminalci pronađena spaljena, na različitim lokacijama kasnije u utorak, prenosi BBC.

Amra je 10. maja osuđen za provalu, a tužioci u Marseju su ga optužili za otmicu koja je dovela do smrti.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen saopštio je u utorak da je pokrenuta velika potraga za nepoznatim napadačima, a angažovani su i helikopteri.

"Upotrebljavaju se sva sredstva da se ti zločinci pronađu. Po mom uputstvu mobilisano je nekoliko stotina policajaca i žandarma", napisao je Darmanen na X platformi.

"Apsolutno sve će se učiniti da se pronađu počinioci ovog gnusnog zločina", rekao je ministar pravde Erik Dipon-Moreti za televiziju BFM. BBC navodi da su u pucnjavi povređena tri policajca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading