DOLIJAO OPASNI PREVARANT, ČEKA GA DRAKONSKA KAZNA! Čovek mu uplatio novac za "ajfon", a evo šta je on potom uradio!

Autor:

Hronika

14.05.2024

16:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čovek uzalud na stanici u Beogradu čekao da mu stigne telefon koji je platio.

DOLIJAO OPASNI PREVARANT, ČEKA GA DRAKONSKA KAZNA! Čovek mu uplatio novac za "ajfon", a evo šta je on potom uradio!

Foto: Shutterstock, Pxhere

Hronika

Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je podneo optužni predlog protiv N.Z. (rođen 2000. godine) zbog postojanja opravdane sumnje da je dana 3. juna prošle godine na Novom Beogradu izvršio krivično delo prevare

- On je, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, doveo oštećenog lažnim prikazivanjem činjenica u zabludu i time ga naveo da na štetu svoje imovine nešto učini, pa je, na osnovu prethodno izvršene uplate ugovorene cene od strane oštećenog S. V. u iznosu od 53.000,00 dinara na tekući račun okrivljenog, u skladu sa ranije postignutim dogovorom o prodaji i slanju telefona marke „Iphone 12 pro max“ oštećenom po izvršenoj uplati, nije poslao predmetni kupljeni telefon na mesto dogovorene isporuke na Glavnu autobusku stanicu u Beogradu, gde je oštećeni trebao da preuzme kupljeni telefon - navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenog oglasi krivim i da ga osudi na kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine i 6 (šest) meseci i da mu izrekne novčanu kaznu u iznosu od 100.000,00 dinara.

Napominjemo da ovih dana velika prevara kruži Srbijom i apelujemo na građane da na nju ne nasedaju.

Naime, pojedini građani Srbije ovih dana ponovo dobijaju poruke prevare na internetu u kojima se koristi ime društvene mreže TikTok i obećava zarada od 6.000 do 20.000 dinara po danu, a sve što je potrebno je da kliknete na link u poruci i verovatno im ostavite svoju ušteđevinu.

Više o ovome pročitajte ovde.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading