OTKRIVAMO! PROGOVORIO PRIJATELJ SRĐANA JANKOVIĆA! Evo šta je u tužilaštvu rekao o Dankinim ubicama - ovaj DETALJ može biti KLJUČAN!

Autor:

Hronika

28.05.2024

14:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Može se doći do pomaka u istrazi kada je reč o otkriću lokacije na koju je premešteno telo Danke Ilić ako su njegove reči tačne

OTKRIVAMO! PROGOVORIO PRIJATELJ SRĐANA JANKOVIĆA! Evo šta je u tužilaštvu rekao o Dankinim ubicama - ovaj DETALJ može biti KLJUČAN!

Foto: Društvene mreže

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru juče su saslušana dva svedoka u slučaju ubistva dvogodišnje Danke Ilić iz Bora. Osumnjičeni za njenu smrt su radnici JKP "Vodovod" iz Bora, Srđan Janković i Dejan Dragijević. Svedoci su Goran Pavić, bivši direktor JKP "Vodovod" koji je dao ostavku iz moralnih razloga, i prijatelj osumnjičenog Srđana Jankovića, koji mu je često pozajmljivao automobil. Njihova svedočenja mogla bi doneti pomak u istrazi.

- Ova dva svedoka govorila su o tome kako su se osumnjičeni ponašali od 26. marta kada je Danka nestala, pa sve do 4. aprila kada su oni uhapšeni. Postavljana su im pitanja i o njihovom kretanju, kao i o korišćenju vozila - kaže izvor za medije.

Kako dodaje, nekadašnji direktor borskog "Vodovoda" je svedočio o tome da li su i koliko puta Janković i Dragijević koristili službeni automobil posle 26. marta.

- On je dao izjavu vezanu za putne naloge od 26. marta, kada je Danka nestala, i sve podatke o tome kada su uhapšeni otišli na intervenciju u Banjsko polje toga dana, zatim kada su se vratili, ko ih je od kolega video, šta su pričali sa kolegama i da li on nešto o tome zna. Takođe, pitan je i o svemu što je vezano za njihovo kretanje i narednih dana, do hapšenja 4. aprila, odnosno da li su koristili službeno vozilo u tom periodu, da li su eventualno bez prijave uzimali vozilo - navodi izvor.

Pozajmljivao automobil Jankoviću

Drugi svedok koji je takođe ispitan, prijatelj osumnjičenog Srđana Jankovića, odgovarao je na pitanja u vezi sa svojim automobilom koji je pozajmljivao Jankoviću.

- Pitali su Jankovćevog prijatelja da li je Jankoviću pozajmljivao auto u periodu od 26. marta do 4. aprila, ne bi li se eventualno došlo do saznanje da li je Janković možda tim autom premestio telo devojčice - kaže izvor i dodaje da će tužilaštvo upoređivati izjave svedoka sa izjavama osumnjičenih i izjavama drugih svedoka.

Ako eventualno dođe do određenih poklapanja u izjavama, može se reći da će doći do pomaka u istrazi, odnosno do koraka napred kada je reč o otkriću lokacije na koju je premešteno telo Danke Ilić - objašnjava sagovornik.

Inače, u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru danas su ispitana još dva svedoka u okviru istrage protiv Srđana J. i Dejana D., osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje devojčice Danke Ilić, potvrđeno je za Tanjug u tom tužilaštvu. Svedočili su radnik MTS-a koji je učestvovao u potrazi za nestalom devojčicom i jedan meštanin sela Banjsko Polje. U ponedeljak je ispitan direktor JKP “Vodovod” iz Bora, koji je nakon ubistva podneo ostavku, kao i meštanin sela Luka.

Tužilaštvu još nije dostavljeno veštačenje trase kretanja vozila kojim su, kako se sumnja, osumnjičeni udarili devojčicu, a nije još stiglo ni kompletno biološko veštačenje.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading