EKSKLUZIVNO: Veštačenje ubica Danke Ilić pokazalo u kom stanju su bili kada su počinili zločin

Autor:

Hronika

19.05.2024

20:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Specijalnoj zatvorskoj bolnici prošle nedelje završeno je stručno posmatranje Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića.

EKSKLUZIVNO: Veštačenje ubica Danke Ilić pokazalo u kom stanju su bili kada su počinili zločin

Foto: Društvene mreže

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić dvogodišnje devojčice iz Bora koja je nestala 26. marta u mestu Banjsko Polje, dok je bila pod nadzorom majke, Dejan Dragijević iz Zlota i Srđan Janković iz Luke, za koje je utvrđeno deset dana kasnije da su devojčicu udarili službenim kolima tamošnjeg vodovoda, a potom je udavili, bili su na psihijatrijskom veštačenju u bolnici u okviru Centralnog zatvora u Beogradu.  

- Veštačenje koje je sprovedeno u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu pokazalo je da kod Dragijevića i Jankovića ne postoji duševno opboljenje niti privremeni duševni poremećaj  koji je uticao na njihovu sposobnost da upravljaju svojim postupcima u vreme izvršenja krivičnog dela - saznaje Republika od dobroobaveštenog izvora. 

Dragijević i Janković protiv kojih Više javno tužilaštvo u Zaječaru sprovodi istragu zbog teškog ubistva male Danke Ilić, stravični zločin izvršili su u uračunljivom stanju. 

Nalaz veštačenja je ključan za odluku o krivičnoj sankciji. Posle ovog nalaza jasno je da Dragijević i Janković mogu da dobiju doživotnu robiju, odnosno isključena je mogućnost za izricanje mere bezbednosti obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi, na šta bi imali pravo da je ustanovljeno da su neuračunljivi.

Osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo deteta za koje je po izmenama Krivičnog zakonika koji je stupio na snagu 1.decembra 2019. godina zaprećena kazna doživotne robije bez uslovnog otpusta. 

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić, Facebook,Printscreen/Youtube/ESTRADA IZ DRUGOG UGLA

 

Uz Dejana Dragijevića uhapšeni su njegov otac i brat zbog pomaganja u sakrivanju tela devojčice

Pošto je uhapšen Dejan Dragijević sa kolegom Jankovićem, njegov otac Radoslav Rade Dragijević i brat Dalibor Dragijević pod sumnjom da su Dejanu pomogli da se otarasi tela deteta. 

Dalibor(40) je preminuo u pritvoru 7. aprila, a Svetlana Dragijević majka Dejana i Dalibora i supruga Radoslava, takođe iznenada je premunula je maja u 69. godini života.

Da sahrane Dalibora, brat i otac nisu dobili dozvole, za razliku od pre dva dana kada im je dopupteno da u pratnji policije i zatvorske straže prisustvuju sahrani majke i supruge. 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading