U OVOJ KUĆI JE SIN ZAKOPAO OCA I SVAKI DAN SEDEO NA TOM MESTU: Osam godina krio strašnu istinu, podizao njegovu penziju (VIDEO)

Autor: Adelarda Popović/Maja Bogavac

Hronika

28.05.2024

16:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarac D.D. (53) danas je saslušan.

U OVOJ KUĆI JE SIN ZAKOPAO OCA I SVAKI DAN SEDEO NA TOM MESTU: Osam godina krio strašnu istinu, podizao njegovu penziju (VIDEO)

Foto: ST/Tamara Pavišić

Kuća u kojoj je nađen leš muškarca u Zemunu nalazi se u oronulom stanju.

Dvorište je prepuno starih predmeta i smeća. A kako se može primetiti, ni trava nije košena u skorije vreme.

Podsećamo, danas je D.D. (53) došao u Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu u pratnji dva advokata i priznao da je 2016. godine sahranio svog oca u kući nakon njegove prirodne smrti, a da nije prijavio njegovu smrt. Time je mogao neprekidno podizati očevu penziju, za šta je imao ranije ovlašćenje.

Dežurni javni tužilac ga je saslušao zbog krivičnog dela prevare, koje je D.D. potpuno priznao. Nakon saslušanja, tužilac je zajedno s policijom izvršio uviđaj na mestu događaja.

Viši javni tužilac u Beogradu naložio je ekshumaciju tela pokojnika i obdukciju kako bi se utvrdio uzrok smrti. Danas su lobanja i delovi skeleta muškarca B. D. (79) pronađeni na metar dubine u kući u Zemunu. Policija je raskopala pod kuće pošto je D.D., sin preminulog, priznao da je tu zakopao oca.

Kako nezvanično saznaje Republika, sin je rekao da ga grize savest i da mu je žao oca, ali da mu je novac bio potreban.

 

Šta raditi u slučaju pronalaska beživotnog tela?

Pronalaženje beživotnog tela može biti veoma emotivno i stresno iskustvo. Ako se nađete u takvoj situaciji, sledite ove korake:

Pozovite hitnu pomoć:

U većini zemalja, pozivanje hitne pomoći (broj 112 ili lokalni hitni broj) prvi je korak. Obavestite ih o situaciji i pratite njihove instrukcije.

Ne dirajte telo:

Ostanite smireni i ne pokušavajte dirati ili pomerati telo. Postoji mogućnost da su prisutne forenzičke ili medicinske činjenice koje bi mogle biti bitne za istražitelje.

Obavestite policiju:

Ako niste već obavestili policiju, učinite to odmah. Oni će pokrenuti istragu i preduzeti dalje korake prema potrebi.

Ostanite na mestu događaja:

Ako je to moguće, ostanite na mestu događaja dok ne stignu hitna pomoć i policija. Važno je da ne menjate ništa na mestu događaja kako biste sačuvali integritet scene.

Potražite podršku:

Pronalaženje beživotnog tela može biti traumatizirajuće iskustvo. Potražite podršku od prijatelja, porodice ili stručnjaka za mentalno zdravlje kako biste obradili svoja osećanja i reakcije.

Saradnja sa vlastima:

Saradnja sa vlastima i pridržavanje njihovih instrukcija ključni su u ovakvim situacijama. Ako imate informacije koje bi mogle pomoći u istrazi, podelite ih s odgovarajućim autoritetima.

Nemojte se libiti zatražiti pomoć ako vam je potrebna. Postoje organizacije i resursi koji pružaju podršku onima koji su svedoci ili se suočavaju s traumatičnim događajima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading