PLAŠI SE PADA HARKOVA: Zelenski hitno odložio sva međunarodna putovanja, na umu mu je sada samo jedna stvar

Autor:

Svet

15.05.2024

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zelenski je imao još dve posete u rokovniku do kraja maja, ali mu je sada na pameti samo Harkov

PLAŠI SE PADA HARKOVA: Zelenski hitno odložio sva međunarodna putovanja, na umu mu je sada samo jedna stvar

Foto: Tanjug/AP

Nakon što je španski premijer Pedro Sančez ostao u čudu što ga je odjavio predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, malo mu je verovatno laknulo kada je video šta se krije iza tog postupka.

Ukrajinski predsednik odložiće zapravo sve međunarodne događaje zakazane za naredne dane, saopštila je njegova kancelarija u sredu, dok ruske trupe prodiru u severoistočnu oblast Harkova.

"Volodimir Zelenski je dao instrukcije da se odlože svi njegovi međunarodni događaji zakazani za naredne dane i da se usaglase novi datumi", navodi se u saopštenju kancelarije Zelenskog, prenosi CNN.

"Zahvalni smo našim partnerima na razumevanju", dodaje se u saopštenju.

Do ovog odlaganja došlo je nekoliko dana nakon što je najviši ukrajinski vojni general upozorio da su se borbe "značajno pogoršale" u Harkovu, pošto je Rusija tvrdila da je zauzela još četiri sela dok proširuje svoju iznenadnu prekograničnu ofanzivu.

Zelenski je imao još dve posete u rokovniku do kraja maja, ali mu je sada na pameti samo Harkov.

Ruske trupe osvojile su u poslednja 72 sata čak šest naselja i gradić Vovčansk i pitanje je nedelje kada će ući u predgrađe milionskog grada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading