ŽENA VELJINOG VOJNIKA PROMENILA ISKAZ! Tvrdi da je "zbog stresa neke stvari pogrešno izjavila"!

Autor:

Hronika

10.04.2024

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje je završeno, a sutrašnje se neće održati.

ŽENA VELJINOG VOJNIKA PROMENILA ISKAZ! Tvrdi da je "zbog stresa neke stvari pogrešno izjavila"!

Foto: ST/Nemanja Pančić, Tanjug/O. TOSKIĆ

U Specijalnom sudu u Beogradu Veljko Belivuk i Marko Miljković su danas negirali optužbe za pranje para i naveli su da su sve zaradili legalno.

Marija Ivanovski, žena Filipa Ivanovskog File, rekla je da je zbog stresa i šoka neke stvari pogrešno izjavila. Inače, ona je jedina koja je danas od žena pristala da odgovara na pitanja.

- Tog dana sam bila u stanu sa bebom od pet meseci, koji je imao zdravstvene probleme i operisan je i sinom od četiri godine, koji je teško podnosio razdvojenost od Filipa. 

Foto: ST/Nemanja Pančić

Filip i Marija Ivanovski

Što se tiče stana, u julu 2018. ja prvi put odlazim u Švedsku, kod Filipovog oca i dao mi je 10.000 evra, da počnemo sa isplatom stana . I 2020. sam otišla ponovo i dao mi je još 10.000 evra. Moj svekar Jugoslav koji živi i radi u Švedskoj 30 godina, u Srbiju mi je doneo još 30.000 evra, tri puta kada je dolazio. Ono što nisam navela je da je i moj otac u dogovoru sa Jugoslavom učestvovao u kupovini stana. Videla sam na vestima da je uhapšena Bojanina mama i uplašila sam se da i on ne bude uhapšen, zbog toga to nisam pomenula. On je čovek koji živi na selu. Otac mi je dao još 20.000 evra za stan. Kada je ostala još poslednja rata za stan, od 6.800 evra, pozajmila sam od Filipovog brata i vratila sam mu kada je vraćen PDV za stan. Meni Filip nije dao ni dinar za stan - istakla je.

Pitanja tužioca

Advokat: Da li ste imali bilo kakva saznanja da se vaš suprug bavi bilo kakvom kriminalnom delatnošću?

Marija Ivanovski: Ne, ni sumnje ni saznanja.
Tužilac: Koliko dugo radite?
Marija Ivanovski: Ja sam 2017. završila višu školu, bila sam trudna i od 2018. sam počela da radim u "Higijeni Pančevo", dok nisam ponovo zatrudnela. Plata mi je bila 36.000 dinara.
Tužilac: Od kada ste sa Ivanvoskim?
Marija Ivanovski: Od 2016. Tada je radio poslove obezbeđenja, stajao je na vratima kafića i primao dnevnicu, sećam se da je jedno mesto bilo "Gotik". Posle se 2018. zaposlio u državnoj firmi.
Tužilac: Ko ga je angažovao za obezbeđenje?
Marija Ivanovski: Ne znam, nemam saznanja.
Tužilac: Koliko je novca primao za obezbeđenje?
Marija Ivanovski: Znam da je dnevnica bila oko 3.000 dinara i da se ne radi svaki dan.
Tužilac: Koliko dece imate?
Marija Ivanovski: Dvoje.
Tužilac: Od čega ste se izdržavali pre nego ste počeli da radite?
Marija Ivanovski: Pomagala nam je moja porodica i njegov otac Jugoslav. Ja sam imala karticu njegovog oca, on mi je često slao novac. Filipov otac je pomagao meni za život, i kada je Filip uhapšen, kako za izdržavanje mene tako i za ono što treba njemu dok je bio u pritvoru. Pomagali su i moji, hranom, novcem.
Tužilac: Što se tiče učešća za stan, kada ste dobili novac?
Marija Ivanovski: Zvao me je otac i rekao da se sa Jugom sve dogovorio, da pomognu, da se isplati par rata, to je bilo u novembru 2018. pred potpisivanje ugovora. Moj tata je tada pred potpisivanje dao 10.000 evra, posle još dva puta po 5.000 evra. Filip i Jugoslav nisu bili u sjajnim odnosima, pa sam zato ja kontaktirala sa Jugoslavom, išla u Švedsku, vodila i decu. Znao je da će da pomognu moj i njegov otac.
Sudija: Odakle vašem ocu novac?
Marija Ivanvoski: On se bavi poljoprivredom, ima 60 godina, ima pšenicu, kukuruz, papriku, lubenice, ceo život se time bavi. Težak je posao, ali lepo zarađuje.
Advokat: Da li otac ima tezge?
Marija Ivanvoski: Ima na zelenoj pijaci, ima plastenike koje obrađuje. Prijavljen je kao poljoprivrednik, ima poljoprivredno gazdinstvo.

Suđenje je za danas završeno i sutra neće biti održano. Nastavak je zakazan za 23. i 24. maj u 10 sati kada će se vršiti uvid u pisanu dokumentaciju.

BONUS VIDEO

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading