UKRAO ALAT U VREDNOSTI OD 10.000 EVRA! Saslušan osumnjičenog za tešku krađu na Novom Beogradu

Autor:

Hronika

16.05.2024

18:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Okrivljeni nije izneo odbranu tokom saslušanja.

UKRAO ALAT U VREDNOSTI OD 10.000 EVRA! Saslušan osumnjičenog za tešku krađu na Novom Beogradu

Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC

Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, dana 16.05.2024. godine, saslušao je uhapšenog V.R. (31) zbog sumnje da je počinio dva krivična dela teške krađe.

Okrivljenom se stavlja na teret da je ova dela izvršio dana 08.03.2024. godine i 09.03.2024. godine na Novom Beogradu, gde je otuđio veću količinu alata ukupne vrednosti oko 10.000,00 evra, nanoseći štetu pravnom licu.


Okrivljeni u pritvoru zbog prethodnih osuda

Okrivljeni nije izneo odbranu tokom saslušanja. Međutim, imajući u vidu da je ranije pravosnažno osuđen za krivična dela protiv imovine, kao i da je za njim raspisano nekoliko potraga i poternica radi izdržavanja kazne zatvora, na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, Treći osnovni sud u Beogradu je prema okrivljenom odredio pritvor.

*Osnovna definicija i kazne za krađu*

 

Prema članu 203. Krivičnog zakonika Srbije, krađa je definisana kao:

 

Član 203 - Krađa

Osnovna krađa: Ko oduzme tuđu pokretnu stvar s namerom da njenim prisvajanjem sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine.

O kvalifikovana krađa: Ako vrednost ukradene stvari prelazi određenu novčanu granicu ili ako je krađa izvršena na naročito drzak ili opasan način, učinilac će se kazniti zatvorom od tri meseca do pet godina.

 

Teži oblici krađe

U slučajevima gde su okolnosti krađe težeg oblika, zakon predviđa strože kazne. Ovde su navedeni neki od tih težih oblika i kazne koje ih prate:

Teška krađa (član 204): Ako je krađa izvršena na način koji uključuje provalu, upotrebu oružja, u grupi, ili ako je naneta velika šteta, kazne mogu biti znatno strože, obično zatvorske kazne koje se kreću od šest meseci do deset godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading