OŠTETIO BUDŽET SRBIJE ZA VIŠE OD PET MILIONA DINARA?! Određen pritvor muškarcu (56)

Autor:

Hronika

31.05.2024

18:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saslušan uhapšeni Z.S.

OŠTETIO BUDŽET SRBIJE ZA VIŠE OD PET MILIONA DINARA?! Određen pritvor muškarcu (56)

Foto: RINA

U Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu dana 31.05.2024. godine saslušan je uhapšeni Z.S. (rođen 1968. godine) zbog krivičnog dela Poreska prevara u vezi sa porezom na dodatu vrednost.

On je negirao izvršenje krivičnog dela. Međutim, imajući u vidu okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogao uticati na oštećene, Treći osnovni sud u Beogradu, na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, odredio je pritvor za okrivljenog.

Ovo se dogodilo zbog toga što je okrivljeni, kao zakonski zastupnik privrednog društva, navodno oštetio budžet Republike Srbije i neosnovano ostvario pravo na povraćaj PDV-a u iznosu od 5.795.813,00 dinara u vremenskom periodu od 01.09.2021. godine do 31.03.2022. godine, navodi se u saopštenju MUP-a.

Pet miliona sedamsto devedeset pet hiljada osamsto trinaest dinara

Poreska prevara u vezi sa porezom na dodatu vrednost je krivično delo koje se reguliše zakonima Republike Srbije. Ovo delo obuhvata nezakonite radnje kojima se izbegava ili umanjuje plaćanje poreza na dodatu vrednost (PDV), što može uključivati lažno prikazivanje poslovanja, neosnovane povraćaje PDV-a ili druge manipulacije sa ciljem izbegavanja poreskih obaveza. Ovakve radnje su kažnjive prema odredbama poreskog zakonodavstva, a krivično gonjenje za ovo delo vodi se u skladu sa krivičnim zakonodavstvom Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading