MILJANA I VLADIMIR OČI U OČI SA PORODICOM UBIJENE ADRIANE DUKIĆ! Nastavlja se suđenje Kecmanovićima - svedoče i zaposleni u školi!

Autor:

Hronika

17.05.2024

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prethodno suđenje je odloženo zbog izostanka Kecmanovića

MILJANA I VLADIMIR OČI U OČI SA PORODICOM UBIJENE ADRIANE DUKIĆ! Nastavlja se suđenje Kecmanovićima - svedoče i zaposleni u školi!

Foto: ST/Nikola Mutić, N.Pančić, Printscreen/YouTube, Privatna arhiva

U Višem sudu u Beogradu danas bi trebalo da se nastavi parnični postupak protiv oca, majke i dečaka Koste Kecmanovića koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet učenika i čuvara te škole.

Ovu tužbu protiv Vladimira i Miljane Kecmanović, škole i države podneli su članovi porodice Dukić, čija je ćerka ubijena u masakru.

Prethodno suđenje je odloženo zbog izostanka Kecmanovića, koji su, kako su preneli njihovi advokati, najpre želeli da svedoče u krivičnom postupku, pa tek onda u parničnom. 

U krivičnom postupku saslusani su Kecmanovici, mada još nije okončano postavljanje pitanja članova porodica ostećenih Miljani Kecmanović, što bi trebalo da se nastavi 21. maja.  

Osim Vladimira i Miljane Kecmanović, na današnje ročište pozvana su četiri svedoka koji su tada bili zaposleni u školi. 

Sud će odlučivati o ovoj tužbi tek po okončanju parničnog postupka i doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica ili ga eventualno odbija.

Tužba je podneta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.

Ovom tužbom je zatražena i novčana renta, odnosno buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđenja pa dok za to traju uslovi - i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica.

Sud je ranije odredio, u odnosu na oca dečaka, privremene mere zabrane raspolaganja i otuđenja imovine u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega, a prema majci u parničnom postupku.

U parničnom postupku protiv dečakove majke Viši sud u Beogradu doneo je rešenje o privremenoj meri u odnosu na imovinu u njenom vlasništvu, odnosno da je blokirana za prodaju i iznajmljivanje.

Pred Višim sudom u Beogradu u toku je krivični postupak protiv oca i majke dečaka, kao i instruktora i vlasnika streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, K.K. učio da puca, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina.
Pored ovog parničnog postupka vode se još četiri parnična postupka po tužbi ranjenih i članova porodice ubijenih.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading