PARTIZAN VODIO, PA SE KOCKAO, ALI POBEDIO BUDUĆNOST! Crno-beli jednim korakom u finalu Jadrana!

Autor:

Sport

30.04.2024

20:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana savladali su Budućnost u prvom meču polufinalne serije AdmiralBet ABA lige u Areni sa 78:67.

PARTIZAN VODIO, PA SE KOCKAO, ALI POBEDIO BUDUĆNOST! Crno-beli jednim korakom u finalu Jadrana!

Foto: Starsport

Iako nisu prikazali Bog zna kakvu igru, igrači Željka Obradovića su relativno lako izašli na kraj sa gostima iz Podgorice. Nošeni dobrom energijom pre svega stranaca - Kaminskog, Smita i Ledeja, crno-beli su posle prve deonice stekli +9 i sve do pred kraj meča su uspešno održavali tu prednost.

KK PARTIZAN - KK BUDUĆNOST 78:67

(27:16, 14:13, 18:18, 19:20)

 

Susret je okarakterisao veliki broj grešaka u napadu i izgubljenih lopti, pa tako na

slabiji period u igri crno-belih igrači Budućnosti nisu imali odgovor. Partizan je na poluvreme otišao sa dvocifrenom prednošću i činilo se sve do tri minuta pre poslednjeg zvuka sirene da će Žocovi igrači lako privesti posao kraju, ali su gosti hteli malo da "začine" završnicu. Pre svih Jogi Ferel koji je pogodio dve trojke posle kojih su Podgoričani prišli na -4. Imali su prilike da dođu do preokreta, ali nisu iskoristili šanse i na kraju je Partizan zasluženo slavio, te je sada jednom nogom u finalu AdmiralBet ABA lige.

Najefikasniji pojedinci bili su Zek Ledej sa 15 poena na jednoj i Makundu sa 14 na drugoj strani.

Republika

Foto: Starsport

Ledej i Kaminski

TOK MEČA

KRAJ MEČA

10. minut - Panter je promašio sa poludistance, ali je Kaminski uhvatio loptu, a nakon toga je kapiten crno-belih fauliran na šutu za tri! Čini se da će se Partizan provući uz dosta sreće nakon što je Panter sa penala 3/3. Makundu je uhvatio skok i pogodio za dva, a potom faulirao Avramovića koji je realizovao oba slobodna bacanja. Panter pogađa za dva da zatvori meč.

9. minut - Jogi Ferel pogađa još jednu trojku i uvodi meč u kasnu dramu! Budućnost je na -4.

8. minut - KAKVO ZAKUCAVANJE MAKUNDUA posle ukradene lopte! Raspon ruku od plafona do parketa!

7. minut - Avramović se uz malo sreće snašao i pogodio zicer. Međutim, Jogi Ferel pogađa trojku i vraća goste na jednocifreni minus.

6. minut - Sjajni Makundu je izborio ekstra posed za Budućnost iz kog su profitirali sa poludistance.

 

 

5. minut - Jogi Ferel je pogodio dvojku, ali Zek Ledej trojkom ne dozvoljava gostima da se ozbiljnije približe.

4. minut - Ponjitka je precizan sa linije penala, ali je Rajt ubacio vrlo težak šut za dva.

3. minut - Totalna konfuzija na obe strane, pogotovo u napadu Partizana koji nerezonski gubi neke lopte.

2. minut - Zek Ledej je pogodio jako bitnu trojku za crno-bele.

1. minut - Evo i malo varnica sada. Ledej se požalio na povredu, a Naneli je potom napravio nešto čvršći faul ispod svog koša. Posle dužeg gledanja snimka, na kraju su dva penala za Makundua koji pogađa.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

Republika

Foto: Starsport

Panter, Naneli i Kaminski

10. minut - Anđušić je izgubio loptu, a Pol je fauliran i pogađa dva penala. Međutim, Naneli ubacuje vrlo bitnu trojku sa zvukom sirene u momentima kada je pritisla Budućnost. 59:47

9. minut - Partizan ima malo problema u napadu u ovim trenucima, ali Budućnost nimalo ne uspeva da to pretvori u svoju korist. Kaminski je promašio dva penala. Sada međutim, Podgoričani vezuju četiri poena preko Pola iz brzih poena u kontri.

8. minut - Trifunović je promašio dve trojke zaredom, pa je to uradio i Ferel.

7. minut - Panter je promašio trojku, nakon čega je Slavković na polaganju.

6. minut - Tanasković je potom realizovao jedan od dva penala.

 

 

5. minut - Kevin Panter precizan sa poludistance. Arbitri su posle dužeg gledanja snimka doneli odluku da ne dosude silaznu putanju Kaminskom. Amerikanac je zatim pogodio dva slobodna bacanja.

4. minut - Tanasković pogađa za tri poena.

3. minut - Slavković je polovičan sa linije penala, a fenomenalni Smit ponovo poentira iz nešto teže pozicije.

2. minut - Smailagić je pogodio trojku.

1. minut - Smit je naslonio loptu na tablu, nakon što je Ferel poentirao.

POČELO JE DRUGO POLUVREME

 

 

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

10. minut - Kaboklo je zakucao, ali to nije bio kraj pošto je Mekinli Rajt pogodio flouter sa zvukom sirene. Ne može Partizan da mu se to ne desi. 41:29

9. minut - Ponovo je sjajni Smit u centru pažnje, nakon čega i Smailagić pogađa sa poludistance. Izvrsno i poenterski dobro raspoređeno prvo poluvreme domaćih.

8. minut - Vrlo lepo su kombinovali Megi i Kamenjaš, ali je onda Smailagić pogodio pod faulom. Makundu je precizan potom oba puta sa linije penala.

7. minut - Evo još jednog tajmauta Obradovića nakon trojke koju je konačno pogodio Megi. Ponovo se pojavljuje sjajni Džejlen Smit sa trojkom.

6. minut - Iz njega niko nije profitirao za sad.

Republika

Foto: Starsport

Partizan - Budućnost

5. minut - Megi je nekarakteristično promašio otvoren šut. Mnogo se greši i gubi lopti na obe strane, pa je Žoc pozvao tajm aut.

4. minut - Veoma bitne poene upisao je Avramović nakon što je Budućnost prišla na samo -7.

3. minut - Ledej, pa ni Mekinli Rajt ne uspeva da poentira.

2. minut - Zek Ledej je promašio otvorenu trojku.

1. minut - Makundu je zakucao na isteku prvog minuta.

KRAJ PRVE ČETVRTINE

10. minut - Zek Ledej je ostao sam u hali i pogodio trojku za prvu osetniju prednost crno-belih. Dosuđena je silazna putanja i upisani poeni Kamenjašu. Raspucao se Avramović i pogađa još jednu trojku. Dosuđen je čak i faul Makundua u poslednjoj sekundi, nakon kog je plej Partizana dodao još dva poena.

9. minut - Još jednom sjajni Kaminski beleži 2+1.

8. minut - Zek Ledej je malo razdrmao ekipu trojkom. Kenan Kamenjaš međutim upisuje prve poene. A Kaminski nastavlja tamo gde je stao.

7. minut - Uh, kako su ispali igrači Partizana i pali na pod sudarivši se, iz čega je profitirao Tanasković zakucavanjem

6. minut - Sjajni Kaminski ponovo pogađa, a Ferel čini isto sa zvukom sirene.

Republika

Foto: Starsport

Igor Duljaj u Areni

5. minut - Posle male pauze Doužer i Ponjitka su promašili za dva, a Popović je pogodio uz faul.

4. minut - Evo Jogija Ferela sa prvom trojkom, ali i lošom odbranom pošto je Kaminski lako poentirao pored njega.

3. minut - Kaminski je na zakucavanju. Crno-beli dobro otvaraju meč.

2. minut - Vrlo lepo je poentirao Naneli za dva.

1. minut - Doužer je dobro ušao u meč i pogodio trojku, a Slavković je poentirao iz reketa na drugoj strani.

POČEO JE MEČ

PRE UTAKMICE

18:20 - U hali je i dojučerašnji trener FK Partizan Igor Duljaj.

UVOD

Aktuelni osvajač AdmiralBet ABA lige, košarkaški klub Partizan nakon što je u prethodnoj rundi eliminisao Igokeu, na putu ka novom velikom finalu odmeriće snagu od 18:30 časova sa podgoričkom Budućnosti, ekipom koja je 2018. godine stigla do prvog i za sada jedinog trofeja u regionalnom takmičenju, a koja je u četvrtfinalu ovogodišnjeg plej-ofa, bez većih problema eliminisala ekipu Zadra u dva odigrana meča.

Nakon što su pre samo dva dana navijači crno-belih sa oduševljenjem primili vest da će trofejni trener Željko Obradović, trener Partizana zamolio ih je da se ponašaju fer i korektno prema prijateljima iz Crne Gore.

- Igramo polufinalnu seriju protiv Budućnosti sa velikim respektom prema samoj ekipi. Imaju veliki kvalitet. Ono što bih želeo da naglasim ovom prilikom je da iako su nam veliki rivali, dolaze nam i veliki prijatelji. Takođe bih želeo da zamolim navijače Partizana da ih zaista na fer i sportski način dočekaju, da sve protekne u dobroj atmosferi. Mislim da je to ono što je potrebno AdmiralBet ABA ligi, a pre svega, svima nama koji smo iz Partizana. Želeo bih da svima pokažemo gostoprimstvo koje možemo da pružimo prema svakom protivniku i da se svako dobro oseća koda dođe u našu Arenu i na kraju krajeva da se isključivo priča samo o košarci - rekao je Obradović.

Prvi polufinalni susret u setiji između Partizana i Budućnosti iz Podgorice, uz standardan prenos na TV Arenasport Premium 1, biće emitovan i na televiziji B92, tako da će meč na ta dva kanala, kao i putem našeg LIVE bloga, moći da prate sve pristalice crno-belih boja koje se danas ne budu našle pod svodovima "Beogradske Arene",

Kada je reč o drugom polufinalnom paru, u njemu se sastaju Crvena zvezda i Mega. Crveno-beli su u prethodnoj rundi eliminisali podgorički Studentski centar, dok je Mega priredila možda i iznenađenje savladavši u dve utakmice ljubljansku Cedevita Olimpiju.

Cup tree provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading