PARTIZAN SLAVIO U MORAČI POSLE DRAME! Crno-beli osigurali drugo mesto na Jadranu!

Autor:

Sport

31.03.2024

21:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana savladali su Budućnost u Morači rezultatom 89:83 u 25. kolu AdmiralBet ABA lige.

PARTIZAN SLAVIO U MORAČI POSLE DRAME! Crno-beli osigurali drugo mesto na Jadranu!

Foto: Twitter/KK Partizan

Odmah na samom startu pokazao je domaćin da će biti tvrd orah. Sjajno su plavo-beli ušli u meč, sa prilično dobro raspodeljenim poenima, ali je odgovor na to imao Kevin Panter. Sjajni kapiten Partizana je u prvoj četvrtini ubacio čak 11 od 23 poena crno-belih.

KK BUDUĆNOST - KK PARTIZAN 83:89

(21:23, 23:21, 19:26, 20:19)

 

 

Neizvesna igra prenela se na isti način i u drugu deonicu. Partizan je imao +4 u jednom momentu što je u prvom poluvremenu bila najveća prednost jednog tima, pa je potom pred kraj istog usledila šuterska rapsodija na obe strane. Čak sedam od poslednjih osam
napada drugog kvartala bilo je završeno pogocima za tri.

Usledilo je slično drugo poluvreme crno-belih kao protiv Olimpijakosa - odlična treća i mlaka četvrta četvrtina.

Probudili su se Džejms Naneli i Pi-Džej Doužer koji su direktno uticali na to da Partizan stekne maksimalnih +7 pre poslednje deonice.

 


A onda, kako smo i navikli od "parnog valjka" ove sezone - drama na kraju. Dozvolili su crno-beli da im Budućnost priđe na svega poen zaostatka tri minuta pre kraja. Međutim, heroj u završnici bio je povratnik u redove Žocovog tima - Zek Ledej.
Pogodio je prvo za dva, a potom i za tri u ključnim momentima susreta, da bi odličnom odbranom na kraju Partizan potvrdio pobedu i osigurao drugu poziciju u regionalnoj ligi.

 

KRAJ UTAKMICE

10. minut - Zek Ledej je heroj Partizana! Sa pogotkom za dva i za tri u ključnim momentima, povratnik u redove Žocovog tima potvrdio je pobedu i drugo mesto na Jadranu za crno-bele!

5. minut - Nakon poena Kamenjaša, Budućnost je gotovo anulirala prednost i potpuno se vratila u meč na -2, ali je Kaminski trojkom zasutavio nalet gostiju. Pre toga istaknutu ulogu imao je Doužer kod gostiju, a standardno je dobar Megi uz Kamenjaša. Očekuje nas izvanredna završnica meča.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

10. minut - Fenomenalni Džejms Naneli najviše je uticao na to da Partizan ode na pauzu pred poslednju četvrtinu sa maksimalnih +7. Pi-Džej Doužer je takođe imao izvrsnu rolu, ali Budućnost u životu održava Megi koji šutira izvrsno, zajedno sa Frimenom.

5. minut - Partizan se razigrao i trojkom Kaminskog otišao na +7, što je najveća prednost nekog tima do sada. Može biti trenutak da se slomi rival.

POČELO JE DRUGO POLUVREME

 

 

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

10. minut - Rasplamsala se borba, kakva sekvenca pred kraj prvog poluvremena! Čak sedam od osam poslednjih napada završeno je pogotkom za tri. Ledej, Naneli, Panter na jednoj - Megi i Tanasković na drugoj strani. Posle prvog poluvremena na semaforu je najrealniji rezultat - nerešen 44:44.

5. minut - Malo je konsolidovao redove Partizan, Panteru se pridružio i Ledej, ali je razlika samo jedan poen u korist crno-belih. Budućnost pokazuje odlične ofanzivne sposobnosti, jer su igračima domaćih sjajno raspoređeni poeni.

 

 

KRAJ PRVE ČETVRTINE

10. minut - Ovo je bila četvrtina Kevina Pantera - kapiten Partizana održao je crno-bele u životu u prvom periodu, uprkos tome što igra nije bila na zadovoljavajućem nivou - 21:23 je rezultat nakon što je Avramović pogodio trojku sa zvukom sirene.

5. minut - Ne snalazi se za sada Partizan baš najbolje, ali je pomoću Ledejevog i Panterovog pogotka za tri anulirao dobru igru domaćina na otvranju - 10:10.

POČELA JE PRVA ČETVRTINA

PRE UTAKMICE

 

 

19:20 - U Sastavu je ponovo Zek Ledej, dok su van tima Džejlin Smit i Ognjen Jaramaz.

18:40 - Očekuje se da tribine u Morači budu dobro popunjene.

UVOD

Košarkaši Partizana od 19:30 časova gostuju Budućnosti u Morači u okviru 25. kola AdmiralBet ABA lige. Utakmica koja može mnogo toga odlučiti jer, onaj ko pobedi večeras - sigurno će zauzeti drugu poziciju na tabeli pred doigravanje.

 

 


Večerašnji meč između Podgoričana i crno-belih u glavnom gradu Crne Gore donosi uzbuđenje i napetost, a u duhu toga pristigao je i apel domaćina na fer i sportsko navijanje. Klub je izdao saopštenje u kojem poziva svoje navijače da se uzdrže od vređanja gostujuće ekipe i njihovih porodica, ističući da samo korektno navijanje može pružiti podršku njihovim igračima i ekipi.

 

 

Trener crno-belih Željko Obradović svestan je važnosti meča.

Znamo da je utakmica veoma značajna za nas i Budućnost, pobednik osigurava drugu poziciju. Probali smo ova dva dana da se spremimo. Znamo da igramo u pravoj košarkaškoj atmosferi, protiv veoma dobrog tima. Na nama je da probamo da odigramo najbolju moguću utakmicu - rekao je Obradović, a preno klupski sajt.

 

Standings provided by Sofascore

 

Kada je u pitanju domaći tim, trener Budućnosti Andrej Žakelj ističe da je ekipa spremna.

Očekujem da momci pruže maksimum. Glavni su pristup, energija i koncentracija. Ako u tim elementima budemo dobri, onda imamo šansu. Imali smo vremena da se spremimo taktički, ali pre taktike su ovi elementi bitni. Siguran sam da ćemo uz pomoć vernih navijača pokazati pravo lice - izjavio je Žakelj.

Prenos meča možete pratiti na kanalima Arena sport Premijum 1 i B92.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading