ORGANIZATORI VIMBLDONA SE OGLASILI: Poznato KADA Novak Đoković izlazi na teren!

Autor:

Sport

01.07.2023

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Raspored za prvi takmičarski dan je objavljen.

ORGANIZATORI VIMBLDONA SE OGLASILI: Poznato KADA Novak Đoković izlazi na teren!

Foto: Tanjug/AP

Organizatori Vimbldona su se oglasili i otklonili sve dileme - poznato je kada će Novak Đoković izaći na teren prvog takmičarskog dana.

Prema tradiciji trećeg grend slema u sezoni, šampion otvara program na Centralnom terenu.

Tako će Novak Đoković u ponedeljak od 14:30 časova po srednjeevropksom vremenu izaći na megdan argentinskom teniseru Pedru Kačinu.

 

 

Kačin je trenutno 67. teniser planete i ne bi trebalo da predstavlja veliko iskušenje za Novaka.

Ako eliminiše Argentinca Đoković će u drugoj rundi igrati protiv boljeg iz duela Džordan Tompson - Brendon Nakašima. 

Treća runda od nosilaca donosi Tomasa Martina Ečeverija, 29. kosturaša Vimbldona, ali ne bi trebalo da čudi ukoliko vidimo neko drugo ime u potencijalnom trećem kolu. Ističe se svakako Finac Emil Rusuvori, ali i njega čeka pakao na startu, u vidu Stena Vavrinke, pa bi moguća šesnaestina finala mogla da nam donese okršaj Đokovića sa čuvenim Švajcarcem, koji ga je već nekoliko puta pobeđivao u bitnim duelima.

Prave muke kreću od osmine finala, gde je najverovatniji rival Hubert Hurkač, a ako dođe do četvrtfinala, Đokovića verovatno čeka neko iz trojca Andrej Rubljov, Nik Kirjos, Aleksandar Bublik.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Dalje je svakako teško pogoditi ko bi mogao stići do polufinala, ali je jasno da su najveći favoriti Janik Siner, kog je Đoković savladao prošle godine u četvrtfinalu sa 3:2, posle epskog preokreta, kao i Tejlor Fric, američki teniser razornog servisa.

Ukoliko prođe sve prepreke, Novaka u finalu može da čeka okršaj sa Karlosom Alkarazom, kog je nedavno savladao u polufinalu Rolan Garosa, Danil Medvedev, protiv kog Nole ima prednost od 9:5 u međusobnim duelima, ili neko iznenađenje, u vidu Stefanosa Cicipasa, Saše Zvereva, Matea Beretinija, ili neugodnog Frensisa Tijafoa.

Osim Đokovića, Srbija će prvog dana imati još tri predstavnika. Filip Krajinović će igrati drugi meč na programu terena broj 12 protiv favorizovanog Feliksa Ožea-Alijasima.

Na terenu broj sedam je treći na programu meč Miomira Kecmanovića i Dijega Švarcmana, dok će isti po redu, samo na terenu broj 17 izaći Dušan Lajović kojem će rival biti domaći teniser Jan Čoinski.

Šta vi mislite, da li će Novak Đoković stići do titule na Vimbldonu ove sezone?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading