ORGANIZATORI ODLUČILI! Poznato u koje vreme Nole kreće ka 8. trofeju na Vimbldonu!

Autor:

Sport

30.06.2023

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser na startu takmičenja sastaje se sa Argentincem Pedrom Ćaćinom.

ORGANIZATORI ODLUČILI! Poznato u koje vreme Nole kreće ka 8. trofeju na Vimbldonu!

Foto: Tanjug/AP

Žreb je odlučio da će Novak Đoković na otvaranju Vimbldona igrati protiv prvog rivala, a to je malo poznati Argentinac Pedro Ćaćin, koji će drugi put u karijeri učestvovati na ovom turniru. Njih dvojica će već u ponedeljak početi učešće na turniru, a pripala im je i jedna privilegija.

Odavno je poznato kada će Novak i Ćaćin izaći na teren, pošto ih duel očekuje u ponedeljak, 3. jula, s početkom od 14 sati, pa će na taj način otvoriti Centralni teren u Londonu, te je ukazana velika privilegija obojici.

Foto: Tanjug/AP

Elena Ribakina

Naime, kako nalaže tradicija, takmičenje na najprestižnijem grend slemu svake godine otvara šampion, mečom koji se igra dva časa posle podneva.

Novak će u "Ol Ingland Klabu" napasti osmu titulu na Vimbldonu, a prošle sezone je preokretom savladao velikog prijatelja Nika Kirjosa iz Australije sa 3:1 (4:6, 6:3, 6:4, 7:6).

Đoković je pehar na londonskoj travi podigao prvi put 2011. godine, da bi potom to činio još 2014, 2015, 2018, 2019, 2021. i 2022. godine.

Titulu u ženskoj konkurenciji brani Elena Ribakina iz Kazahstana, koja je prošle sezone takođe posle preokreta savladala Ons Žaber iz Tunisa sa 2:1 (3:6, 6:2, 6:2).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading