DA LI UOPŠTE POSTOJI DILEMA? Nadal i Federer GLEDAJU I PLAČU: Statistika je NEUMOLJIVA - Novak Đoković je TENISKI GOAT!

Autor:

Sport

27.06.2023

09:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbin je daleko najbolji u gotovo svim kategorijama.

DA LI UOPŠTE POSTOJI DILEMA? Nadal i Federer GLEDAJU I PLAČU: Statistika je NEUMOLJIVA - Novak Đoković je TENISKI GOAT!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je GOAT

Ko je teniski GOAT?

Ovo pitanje muči milione ljudi širom planete, a teniski fanatici iz različitih delova sveta nekako uvek izdvoje tri lica - Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

"Velika trojka" bacila je u senku ostale tenisere koji su dominirali u svoje vreme, te se između Srbina, Španca i Švajcarca traži najbolji u istoriji.

Kada se pogledaju čisti statistički podaci - deluje da dileme apsolutno nema i da je Novak jednostavno bez konkurencije na prvom mestu.

Đoković drži rekorde u nekoliko različitih, a isto tako i veoma bitnih, kategorija koje mogu biti merodavne u GOAT trci.

 

 

Nole je osvojio najviše grend slem turnira, mastersa, kao i takozvanih "velikih" titula. Takođe, ima i više ATP finala od konkurencije, a sa 389 nedelja kao prvi teniser sveta ubedljivo je ispred svih i na ovoj listi.

Srbin je najčešće završavao godinu kao najbolji na planeti, ima najviše pobeda protiv tenisera iz top deset, ali i top pet na svetu, a drži čelnu poziciju u još nekoliko veoma zanimljivih statističkih parametara.

Kada se sve sabere i oduzme, statistika jasno pokazuje da je Novak Đoković najbolji teniser u istoriji i da Rafael Nadal i Rodžer Federer mogu samo da gledaju ove rekorde i plaču. Šta vi mislite, ko je najbolji teniser u istoriji ove igre?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading