AMERIKANAC NEMA DILEMU! Novak dobio VELIKO PRIZNANJE!

Autor:

Sport

20.06.2023

08:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuveni Mardi Fiš istakao je da je najbolji teniser u istoriji Novak Đoković iz 2011. godine.

AMERIKANAC NEMA DILEMU! Novak dobio VELIKO PRIZNANJE!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Ko je najbolji teniser u istoriji ove igre?

Pitanje na koje već godinama svi pokušavaju da daju odgovor, a raznorazni stručnjaci imaju i drugačija mišljenja. Nekako se u svim procenama izdvajaju Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer, a sada je svoje mišljenje dao i čuveni Amerikanac, Mardi Fiš.

Nekada 11. teniser planete istakao je da su Novak Đoković iz 2011. i Rodžer Federer iz 2005. godine najbolji teniseri u istoriji.

Đoković iz 2011. i Federer iz 2005. su dva najbolja igrača protiv kojih sam igrao. Da su igrali na tvrdoj sporijoj podlozi Novak bi pobedio, a na bržoj Rodžer. Na svakoj sporijoj podlozi pobedio bi Novak. Taj Đoković iz 2011. je najbolji igrač svih vremena - rekao je Fiš.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Pomenuta sezona je jedna od najboljih u Novakovoj karijeri, osvojio je Australijan open, Vimbldon i US Open, kao i pet masters titula: Indijan Vels, Majami, Madrid, Rim i Rodžers kup.

Sada je Novak po brojnim parametrima najbolji teniser planete, ali posle osvajanja Rolan Garosa i 23. grend slem titule, nije želeo da prizna da je GOAT.

Ne želim da kažem da sam najveći, mislim da je to nepoštovanje prema svim velikim šampionima.  Te rasprave ko je najveći ostavljam drugima.  Jedan grend slem danas je vredan kao pet ili deset slemova. Ne treba se poneti previše, ne ponesi se u dobru u zlu se ne ponizi, to je velika životna lekcija. Treba čovek da proslavi i da bude ponosan na ono što je dostigao i postigao. Da vidim koliko daleko može. Dok se ovako osećam i zdravstveno i fizički i mentalno, posebno da imam ovakvu motivaciju. Neću stati ukoliko mi se nešto ne ispreči na putu - rekao je tada Novak.

Šta vi mislite, ko je najbolji teniser u istoriji?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading