ZDRAVA ISHRANA ZA SNAŽNU DECU! Velika borba protiv gojaznosti kod dece

Autor:

Sport

28.09.2023

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika Plana brine o ishrani svojih građana, prvenstveno onih najmlađih

ZDRAVA ISHRANA ZA SNAŽNU DECU! Velika borba protiv gojaznosti kod dece

Foto: shutterstock

Gojaznost kod dece je poslednjih godina veliki problem. Zbog ubzanog načina života, kao i nezdrave hrane, mladi se sve češće bore s viškom kilograma.

Međutim, Dom zdravlja u Velikoj Plani našao je način kako da pomogne omladini da se zdravo hrani i vodi računa o svom zdravlju. Naime, izabrani pedijatri, pored redovnih pregleda, imaju i savetovalištve koje služi da bi se deca usmerila na pravi put kada je u pitanju hrana, ali i ostale životne navike. 

Pedijatar Doma zdravlja u Velikoj Plani Danijela Jovanović istakla je da redovan rad s decom daje pozitivne rezultate. 

- Ranijih godina Dom zdravlja je imao akciju "Odmeren zalogaj za zdravo detinjstvo", a sada izabrani pedijatri se trude da svako dete usmere na pravi put. Tu prvenstveno mislimo na decu koja su gojazna i imaju problema sa kilažom. Svaka osoba može da dovede svoje dete kod pedijatra, a onda ćemo ga uputiti na savetovanje, koje će mu pomoći da se hrani zdravo - rekla je Jovanovićeva za Republiku.rs. 

Takođe, oni pomažu roditeljima da naprave kvalitetan jelovnik za svoju decu. 

- Ukoliko neko želi da se zdravo hrani, prvenstveno moraju da se izbace slatkiši. Bar koliko je to moguće. Prekomerna upotreba šećera je više nego pogubna za decu. Takođe, moramo ih usmeriti da jedu više voća i povrća. Da im obroci budu raznovrsni i da se izbace grickalice koje ne donose ništa dobro. Deca bi morala više da jedu kuvanu hranu, od pica, pljeskavica i tome sličnih stvari - objasnio je pedijatar iz Velike plane. 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading