UBICA BRATA LUKE BOJOVIĆA ČEKA PRESUDU ZA ZLOČIN: Ubistvo isplanirao do detalja, a evo kako je "PAO"

Autor:

Hronika

14.05.2024

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilac se, kako prenose crnogorski mediji, u završnoj reči pozvao na ključne dokaze, iskaz Miloša Vojinovića koji je priznao učešće u krivičnim delima i detaljno opisao ulogu svih okrivljenih, kao i snimke s nadzornih kamera, koje su snimile Koljenšića i direktonog izvršioca likvidacije Sašu Cvetanovića, zvanog Pit Bul.

UBICA BRATA LUKE BOJOVIĆA ČEKA PRESUDU ZA ZLOČIN: Ubistvo isplanirao do detalja, a evo kako je "PAO"

Foto: YouTube/Printscreen, Privatna arhiva

Suđenje Ratku Koljenšiću za pomaganje u ubistvu Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, 29. aprila 2013. u centru Beograda završeno je juče pred sudom u Podgorici, a tužilaštvo je u završnoj reči pred presudu koja će biti izrečena 17. juna zatražilo da on bude osuđen na 30 godina zatvora.

Koljenšiću se, podstimo, u odsustvu sudilo i u Specijalnom sudu u Beogradu i on je pravosnažno osuđen na 30 godina zatvora.

Tužilac se, kako prenose crnogorski mediji, u završnoj reči pozvao na ključne dokaze, iskaz Miloša Vojinovića koji je priznao učešće u krivičnim delima i detaljno opisao ulogu svih okrivljenih, kao i snimke s nadzornih kamera, koje su snimile Koljenšića i direktonog izvršioca likvidacije Sašu Cvetanovića, zvanog Pit Bul.

Na snimcima sa kamera, kako je utvrdio i sud u Beogradu, vidi se kako Koljenšić dalje signal Cvetanoviću gde da se sakrije i sačeka dolazak Nikole Bojovića. Cvetanović tada prilazi i iz neposredne blizine puca u njega.

- Iz iskaza svedoka Miloša Vojinovića nesumnjivo proizilazi da je ubistvo naručio pokojni Slobodan Šaranović i obećao izvršiocima novčanu nagradu od po 30.000 evra. Ubistvo Nikole Bojovića je izvršeno iz koristoljublja - rekao je tužilac u završnoj reči.

S druge strane, kako navodi crnogorski Dan, Koljenšićev branilac, advokat Boris Marinović rekao je pred sudom da se optužnica protiv njega zasniva na "nepouzdanom, maglovitom i kontradiktornom iskazu Miloša Vojinovića" i zatražio oslobađajuću presudu.

- Jedina krivica Koljenšića je što je poznavao Slobodana Šaranovića i Sašu Cvetanovića - rekao je, kako navode advokat, tvrdeći da je Koljenšić toga dana slučajno na ulici sreo Cvetanovića, kada su ih snimile kamere, ali da nije znao šta on namerava da učini.

Advokat je naveo i da video materijal i snimci sa lica mesta daju alibi optuženom Koljenšiću jer je šetao u delu Beograda u kom ima puno kamera "ne skrivajući svoj identitet, bez kape".

U optužnici Višeg državnog tužilaštva, po kojoj se sudilo Koljenšiću i pokojnom Šaranoviću, dok su ostali optuženi osuđeni pred Specijalnim sudom u Beogradu, na teret mu je stavljeno da je od kraja aprila 2013. do 16. jula iste godine na teritoriji Crne Gore i Srbije sa umišljajem postao član organizovane kriminalne grupe, a koju su organizovali sada pokojni Šaranović i Miloš Delibašić, a čiji su članovi postali Miloš Vojinović, Slaviša Novaković i Goran Maletić (rođen Bojanić).

- Kolješić je 11. aprila 2013. iznajmio stan u Ulici vojvode Milenka u Beogradu, iznajmio automobil kako bi zajedno više dana pre izvršenja krivičnog dela pratili kretanje i ustaljene navike oštećenog. Oni su 29. aprila 2013. u ranim jutarnjim časovima zajedno došli u Ulicu carice Milice, pa je okrivljeni Koljenšić pokretom desne ruke pokazao Cvetanoviću mesto na kome je najpogodnije da se sakrije i sačeka oštećenog i ubije ga. Cvetanović je sačekao dolazak oštećenog oko sedam sati, krenuo mu u susret i iz automatskog pištolja rafalno ispalio 15 projektila u glavu i telo pokojnog Nikole Bojović Nikole - navodi se u optužnici.

U optužnici se navodi da su Šaranović i Delibašić stvorili plan, preduzimali radnje na skrivanju pripadnika grupe, pribavljali im lažne isprave, iznajmljivali stanove radi skrivanja posle izvršenih krivičnih dela, obezbedili novac za pripremu i izvršenje krivičnih dela, oružje i municiju, organizovali obuku u pucanju iz vatrenog oružja u mestu Lijeva Rijeka.

Odlukom suda u beogradu srpski državljani Saša Cvetanović i Slaviša Novaković osuđeni su na po 35 godina zatvora, dok su Nikšićanin Ratko Koljenšić i Beograđanin Miloš Delibašić dobili po 30 godina zatvora zbog ubistva Nikole Bojovića u Beogradu i Miloša Vidakovića u Budvi.

Miloš Vojnović, koji je sklopio sa tužilaštvom sporazum o svedočenju, osuđen je na 17 godina zatvora, a Goran Maletić (rođen Bojanić) na godinu.

Inače, Srbija je tražila izručenje Koljenšića i Šaranovića ali je Crna Gora odbila da ih ekstradira i sudilo im se za isti zločin u susednoj državi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading