PARTIZAN JE NA FINALU U NIŠU U SVOJOJ KUĆI! Crno-beli imaju PREDNOST DOMAĆEG TERENA na Kupu "Radivoja Koraća"!

Autor:

Sport

17.02.2024

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brojke ukazuju samo na ovo.

PARTIZAN JE NA FINALU U NIŠU U SVOJOJ KUĆI! Crno-beli imaju PREDNOST DOMAĆEG TERENA na Kupu "Radivoja Koraća"!

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde sudariće se na parketu u Nišu u okviru finalnog meča za trofej na Kupu "Radivoja Koraća" od 21.00 čas. 

Ovo je ujedno borba za prvu titulu u sezoni, tako da nas očekuje bitka do krvi, iz koje kao pobednik neretko izlazi onaj sa više sreće.

Ono što Kup čini specifičnim jeste faktor neutralnog terena. Stoga smo svake godine u prilici da vidimo grobare i delije u jednakom broju kako sa tribina podržavaju voljeni u klub u nadi da će im njihovi miljenici omogućiti da se slatko nasmeju grupi na drugoj strani hale. 

Republika

Foto: Starsport

Trofej

Iako bi snage, barem što se navijača tiče, trebale da budu izjednačene, ne može se odoleti utisku da Partizan u neku ruku ima prednost domaćeg terena, ne zbog brojnosti svojih pristalica, već zbog broja titula na "mestu zločina". 

Poznato je da je Zvezda vodeći tim sa po broju "Žućkovih levica" u svojim vitrinama, sa ukupno devet trofeja. Večiti rival, kaska i ujedno diše za vratom sa osam osvojenih Kupova. 

Ipak, ukoliko se bliže zagledamo, shvatamo da se po broju uspeha u Nišu, crno-beli mogu podičiti kao vodeći tim!

Naime, samo četiri titule, od Zvezdinih devet, osvojene su na "Čairu", dok je Partizan samo jednu uspeo da osvoji izvan grada na jugu Srbije. 

Republika

Foto: Starsport

Košarkaši partizana podižu "Žućkovu levicu"

Krenimo od crno-belih. Prvi Kup "Radivoja Koraća", Partizan je uzeo upravo u Nišu predvođen Milenkom Tepićem, pobedivši Hemofarm rezultatom 73:64. Sledeće godine je ponovio ovaj uspeh protiv večitog rivala na istom mestu, a onda i treći put zaredom poneo zvanje osvajača nacionalnog kupa, savladavši FMP. 

Republika

Foto: Starsport

Milenko Tepić u dresu Partizana

Potom je došla jedina pobeda van "Čaira" u Beogradu nad klubom iz Železnika, da bi se potom vratio u halu uspeha i savladao Zvezdu 2012. godine. 

Na sledeći trofej na ovom turniru, grobari su morali da čekaju punih šest godina, kada su 2018. savladali večitog rivala u Nišu predvođeni trenutnim plejmjekerom Olimpijakosa, Najdželom Vilijamsom Gosom. 

Partizan se postarao da slavlje traje još dve sezone, a Zvezdu su Aleks Renfro i Ognjen Jaramaz primoravali da posmatra podizanje trofeja. Od tada traje post crno-belih. 

Republika

Foto: Starsport

Aleks Renfro u dresu Partizana

Što se kluba sa Malog Kalemegdana tiče, "Čair" je bio njihov na poslednja dva izdanja Žućkovog takmičenja, a pre toga, jedino su bili uspešni protiv Mege 2015., kada ih je do titule poveo jedan od sadašnjih aktera finala Luka Mitrović, odnosno Partizana, 2017. godine, pod vođstvom Marka Gudurića.

Republika

Foto: Starsport

Luka Mitrović u dresu Crvene zvezde

Ostale titule, crveno-beli su osvajili u Novom Sadu protiv FMP, što je bila ujedno i prva "Žućkova levica" kluba sa Malog Kalemegdana, odnosno Mege (2004;2021.).

Zatim su tu i turniri održani u Beogradu gde su izvojevane pobede nad Hemofarmom, te ponovo Megom, (2006;2014.) i na kraju, tu je je i jenda zlatna medalja u Kragujevcu na meču sa Partizanom (2013. godine). 

Čak i kada se zbroje međusobni okršaji u finalnim Niškim noćima, Partizan vodi sa pet prema tri, što ukazuje samo na jedno - jug je kuća crno-belih, te da, ukoliko se istorija zaista ponavlja, izabranici Željka Obradovića večeras igraju na domaćem terenu! 

 

Cup tree provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading