SRPSKI ASOVI ODAJU POSLEDNJU POČAST LEGENDI! Na sahranu Milojevića među prvima došli su Pavlović i Mitrović!

Autor:

Sport

12.02.2024

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija se oprašta od proslavljenog košarkaša.

SRPSKI ASOVI ODAJU POSLEDNJU POČAST LEGENDI! Na sahranu Milojevića među prvima došli su Pavlović i Mitrović!

Foto: ST/Dragan Kadić

Legendarni srpski košarkaš, a potom i trener, Dejan Milojević, iznenada je preminuo 17. januara u Solt Lejk Sitiju, a sada je konačno došlo vreme da bude sahranjen.

Na oproštaju od proslavljenog reprezentativca pojavilo se mnoštvo poznatih sportskih ličnosti.

Među prvima, na sahranu su došli još jedan legendarni as Partizana Saša Pavlović, trenutno centar Crvene zvezde Luka Mitrović, trener crno-belih Željko Obradović... 

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Luka Mitrović na sahrani Dejana Milojevića

Podsetimo, komemoracija povodom smrti Dejana Milojevića održana je u subotu, 10. februara, u Beogradu, kada su se od velikog Miloja oprostile mnoge košarkaške legende, kao i njegovi najbliži.

Dejan Milojević (1977-2024)

Legenda srpske košarke Dejan Milojević preminula je u Solt Lejk Sitiju od posledica srčanog udara u svojoj 47. godini.

Poslednje dve i po godine života, popularni Miloje proveo je u stručnom štabu Golden Stejt Voriorsa, sa kojima je 2022. osvojio šampionski NBA prsten.

Prethodno je sedeo na klupi podgoričke Budućnosti, a najveći deo svoje trenerske karijere (od 2012. do 2020. godine) proveo je u Megi, gde je afirmisao ogroman broj mladih igrača. Između ostalih, put do zvezda su kod njega utabali najbolji svetski košarkaš Nikola Jokić i čovek koji je prerastao Evroligu Vasilije Micić.

Što se igračke karijere tiče, Milojević je košarkom počeo da se bavi u Beovuku, a kasnije je igrao za FMP, Budućnost, Partizan, Valensiju, Galatasaraj i ponovo Partizan, u kom je okačio patike o klin. Najveći trag ostavio je upravo u redovima "parnog valjka", gde je postao miljenik navijača i ikona kluba.

Što se reprezentativne karijere tiče, sa nacionalnim timom SR Jugoslavije je osvojio Evropsko prvenstvo 2001. godine, a od 2019. do 2021. je bio pomoćni trener "A" tima Srbije.

Najveći životni san bio mu je da jednog dana postane selektor "orlova", ali ga nažalost nije dosanjao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading