TRN U OKU DELIJA! Oglasila se Evroliga, evo DA LI je Evans GAZIO liniju!

Autor:

Sport

10.02.2024

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelnici elitnog takmičenja podneli su izveštaj o suđenju.

TRN U OKU DELIJA! Oglasila se Evroliga, evo DA LI je Evans GAZIO liniju!

Foto: printscreen/twitter.com

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Žalgirisa u okviru 26. kola Evrolige na domaćem terenu rezultatom 93:91.

Ono što je bilo u žiži javnosti su sudijske odluke, posebno ona kada nije sviran prestup Kinanu Evansu, koja je izazvala veliko nezadovoljstvo delija.

Navijači crveno-belih su poludeli zbog ove odluke, ubacili su veliki broj predmeta na teren, sudije su uz pratnju obezbeđenja ispraćene sa terena, a ako je verovati zvaničnom izveštaju Evrolige, sve je bilo regularno.

Republika

Foto: star sport

Rokas Gedraitis na utakmici protiv Žalgirisa

 

U izveštaju Evrolige stoji sledeće:

-  Sa 21,1 sekundom do kraja igre, Dovidas Gedraitis ubacuje loptu iz prednjeg polja Žalgirisa do Kinana Evansa. Kinan Evans prima loptu i dodaje je Tomasu Dimši nad kojim je narpavljena  lična greška. Sudije su utvrdile da Kinan Evans nije stao na liniju sredine terena tokom svog poseda, tako da nije dosuđen prelaz "preko pola terena". Odeljenje za košarkaško suđenje Evrolige je pregledalo više dostupnih uglova kamere za igru i nije pronašlo nijedan jasan i ubedljiv vizuelni dokaz da je Kinan Evans stao na liniju sredine terena, pa je stoga utvrđeno da su suduije pravilno odlučile - stoji u saopštenju.

Dakle, prema čelnicima Evrolige nije došlo do kršenja pravila. Ostaje da se vidi kakve će reakcije biti iz redova crveno-belih na ovu odluku, kao i kako će Evroliga disciplinski reaghovati zbog nereda navijača.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading