SFEROPULOS ODUŠEVLJEN IZDANJEM TIMA! Evo šta kaže o BLISTAVOJ igri Zvezde Meridianbet!

Autor:

Sport

21.12.2023

22:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli savladali Makabi u 16. kolu Evrolige.

SFEROPULOS ODUŠEVLJEN IZDANJEM TIMA! Evo šta kaže o BLISTAVOJ igri Zvezde Meridianbet!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet pobedili su Makabi iz Tel Aviva u 16. rundi Evrolige, a utiske posle trijumfa izneo je trener tima sa Malog Kalemegdana Janis Sferopulos.

Beograđani su bili u podređenom položaju samo tokom prve četvrtine, dok je u nastavku meča preuzela kontrolu i ubedljivo vođstvo, dok su Izraelci u poslednjem minutu uspeli da unesu dramu u utakmicu sa pet vezanih poena bivpeg igrača crveno-belih Lorenca Brauna. 

Ipak, Zvezda Meridianbet je na kraju zadržala prednost i upisala novu važnu pobede u borbi za plasman u plej-of i plej-in. Ujedno, srpski šampion je nastavio pozitivan niz koji ima u duelima sa "Ponosom Izraela".

Foto: Starsport

Janis Sferopulos

- Bila nam je potrebna ova pobeda. Hteli smo ovo više od protivnika. Borili smo se za svaku loptu i posed. Posle prve četvrtine kontrolisali smo utakmicu. Naravno da je Makabi imao kvalitet da proba i pokuša da se vrati - rekao je trener Crvene zvezde Meridanbet, Janis Sferopulos po završetku utakmice.

Osvrnuo se Grk i na partiju Teodosića, koji je meč završio s 27 poena i 14 asistencija:

- Miloš je bio neverovatan. Znamo njegov talenat i veštine. Kreirao je za druge i zaslužio je zaslgue za ovu pobedu. Košarka je timska igra. Mislim da su svi učestvovali. I Lazić koji je napravio pet faulova je bio veoma bitan - istakao je Sferopulos.

Osvrnuo se na to kakav je osećaj igrati na gostovanju u "Pioniru" i to praznom:

- Mnogo čudnih stvari večeras. Treniramo u mnogo hala, nekad u Areni, nekad ovde. Mnogo čudnih stvari se dešavalo - kaže grčki stručnjak.

Na pitanje da li je odlazak Šabaza Nejpira zbližio tim i doveo ga do ove pobede, izjavio je sledeće:

- Ako mislite tako, ne znam koji je razlog. Sigurno da su svi igrači želeli pobedu i dobili smo je zajedno. Borili smo se da bismo do toga stigli - zaključio je Sferopulos.

Naredni meč 17. kola, crveno-beli igraju u Atini, a protivnik im je grčki Panatinaikos. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading