SVE SE RASPADA U MALMEU: Tri zemlje BOJKOTOVALE defile zastava nakon DISKVALIFIKACIJE Holanđanina!

Autor:

Zabava

11.05.2024

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drama za dramom u Švedskoj, ništa ne ide po planu organizatora Evrovizije!

SVE SE RASPADA U MALMEU: Tri zemlje BOJKOTOVALE defile zastava nakon DISKVALIFIKACIJE Holanđanina!

Foto: Andreas HILLERGREN / AFP / Profimedia, Pixabay.com

Novi skandal trese Evroviziju. Naime, nakon diskvalifikacije Josta Klajna, predstavnika Holandije na popularnom muzičkom takmičenju, predstavnici tri zemlje odlučili su da bojkotuju defile zastava.

Iako je ostalo nešto više od šest sati do početka finala, za sada ništa ne ide po planu organizatora Evrovizije. Kako prenose reporteri "Wiwibloggs", defile zastava krenuo je 17 minuta kasnije, a predstavnici Irske, Grčke i Švajcarske nisu se pojavili, što su mnogi protumačili kao podršku diskvalifikovanom Jostu.

Nakon diskvalifikacije Josta Klajna, predstavnika Holandije na ovogodišnjoj Evroviziji, oglasila se i švedska policija, koja radi na slučaju. Podsetimo, članica jedne produkcijske ekipe žalila se na njega nakon njegovog nastupa u drugoj polufinalnoj večeri.

- Muškarac je osumnjičen za pretnje i zastrašivanje. Ispitala ga je policija, ali nije zadržan - objavila je portparolka švedske policije u vezi sa incidentom na Evroviziji 2024.

- Uviđaj je završen pošto je policija je preduzela sve istražne radnje i ispitala osumnjičenog, oštećenu i svedoke. Sledi uobičajeni pravni proces - dodala je.

Republika

Foto: Tanjug/AP, youtube/Eurovision Song Contest

Švedska policija izdala zvanično saopštenje

Podsetimo, u saopštenju organizatora Evrovizije se navodi da je ponašanje Josta Klajna prema članu tima smatrano kršenjem pravila takmičenja.

- Želimo jasno da razjasnimo da je, suprotno nekim medijskim izveštajima i spekulacijama na društvenim mrežama, ovaj incident nije uključivao nijednog drugog izvođača ili člana delegacije.

Vodimo politiku nulte tolerancije prema neprikladnom ponašanju na našem događaju i posvećeni smo obezbeđivanju sigurnog i bezbednog radnog okruženja za svo osoblje na Konkursu.

U svetlu toga, ponašanje Josta Klajna prema članu tima smatra se kršenjem pravila takmičenja.

Veliko finale 68. Takmičenja za Pesmu Evrovizije sada će se nastaviti sa 25 učesnika - stoji u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading