JOKIĆA OVAKO NIKO NIKADA NIJE HVALIO! Amerikanac ODUŠEVLJEN Srbinom: Kod njega me posebno FASCINIRA jedno!

Autor:

Sport

27.05.2023

07:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Nagetsa, Majk Meloun, govorio je o najboljem igraču svog tima.

JOKIĆA OVAKO NIKO NIKADA NIJE HVALIO! Amerikanac ODUŠEVLJEN Srbinom: Kod njega me posebno FASCINIRA jedno!

Foto: Tanjug

Nikola Jokić iz dana u dan pomera granice.

Srpski as je ove sezone ostao bez MVP priznanja posle dve uzastopne godine u kojima je dolazio do laskave nagrade, ali je zato sa Denverom ušao u finale NBA lige gde čeka boljeg iz serije Boston - Majami (trenutno 3:2 za tim sa Floride).

Jokića sada hvale mnogi, a zanimljive reči uputio mu je i trener Nagetsa, Majk Meloun.

Ono što me posebno fascinira kod njega je to što se nikada nije promenio. Vidimo to stalno, kako slava utiče na ljude. Za najveći broj ljudi slava utiče tako da ih promeni, postanu nešto drugo. Ponekad zaborave ko su i odakle dolaze, ko im je pomogao na putu do zvezda. Jedna od stvari koje volim kod Nikole, ako izuzmemo košarku, je to što je on ponosan mladi čovek, otac i suprug. Uprkos svim uspesima, MVP priznanjima, novcu i ostalim stvarima, on je i dalje isti čovek. To jako poštujem - rekao je Meloun.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Majk Meloun i Nikola Jokić

 

Zatim se osvrnuo i na draft u kom je Jokić izabran kao 41. pik.

- Čudno je kako neki igrači percipiraju događaje. Pričaju o tome kako su draftovani i slave, to koriste kao motivaciju da idu dalje. Osam godina sam proveo sa Nikolom na terenu i van njega. Nikada nisam od njega video da je pričao o tome što je draftovan sa 41. pozicije. Njegova percepcija je kako mu je neko ukazao šansu. Sa Nikolom ne gledate šta je bilo u prošlosti, već se okrećete ka budućim izazovima i kako da postanete najbolja verzija sebe. Na početku njegove karijere biti najbolja verzija sebe nije se krila u njegovim košarkaškim veštinama, već u sazrevanju, odrastanju, balansiranju svega što se dešava, suočavanju sa sudijama, ulasku u najbolju formu života, gubljenju kilograma... Kada su se sve te stvari desile, videli smo i rast koji beležimo tokom poslednjih pet godina - istakao je Meloun, pa nastavio:

- Ne mogu da pričam u Nikolino ime, ali kod njega nikada nisam osetio da je kod njega izbor sa 41. mesta bio motivirajući faktor da postane dvostruki uzastopni MVP ili neko ko beleži prosečno tripl-dabl u plej-ofu. Njega više ne motivišu individualne nagrade, već da postane šampion sveta. Istu motivaciju osećaju i svi ostali u klubu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading