NESTVARNA DRAMA U PIREJU: Fenerbahče ŠOKIRAO Olimpijakos i stigao do BREJKA!

Autor:

Sport

28.04.2023

22:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika pobeda turskog tima na jednom od najtežih gostovanja u Evropi.

NESTVARNA DRAMA U PIREJU: Fenerbahče ŠOKIRAO Olimpijakos i stigao do BREJKA!

Foto: Starsport

Košarkaši Fenerbahčea su napravili veliki podvig, pošto su savladali ekipu Olimpijakosa u Pireju sa 82:78 (10:24, 24:13, 17:19, 22:31), čime su stigli do izjednačenja na 1:1 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige.

Tim iz Istanbula je do pobede predvodio Karsen Edvards sa 16 poena, dok su po 15 dodali Džonatan Motli i Najdžel Hejs Dejvis. Srpski košarkaš Marko Gudurić je ubacio osam poena, uz četiri asistencije.

Sa druge strane, bolji od ostalih su bili Kostas Slukas i Saša Vezenkov sa po 18 poena. Bugarski košarkaš je imao i sedam uhvaćenih lopti.

Nije delovalo da ćemo u Pireju videti neizvestan meč, posebno na kraju prve deonice kada je Olimpijakos imao velikih +14 (24:10). Ipak, Fener se u drugom kvartalu vratio u meč, i do kraja smo gledali neizvestan duel.

Pokušavali su domaći igrači u finišu da se odlepe, ali nisu uspevali, posebno zahvaljujući koševima Hejsa Dejvisa. Nakon toga se ušlo u penal završnicu, a nakon promašaja Saše Vezenkova za tri je bilo jasno da će Fener stići do brejka. Tačku na meč je stavio Gudurić ubačenim slobodnim bacanjima.

Posle ovog trijumfa, serija je izjednačena, a naredni meč će biti odigranu u sredu, 3. maja, na Bosforu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading