EVROLIGA: Gudurić solidan u pobedi Fenera, Hezonja ZGROMIO Obradovićev Monako!

Autor:

Sport

03.02.2023

21:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turiski tim prekinuo seriju od dva poraza, dok su Madriđani u Kneževini upisali važan trijumf.

EVROLIGA: Gudurić solidan u pobedi Fenera, Hezonja ZGROMIO Obradovićev Monako!

Foto: Starsport

Marko Gudurić

Košarkaši Fenerbahčea savladali su Albu sa 101:86 u 23. kolu Evrolige i sada imaju skor 14-9, i pri tom su prekinuli seriju od dva poraza.

 

 

Najefikasniji u laganoj pobedi Itudisovog tima bio je Najdžel Hejz-Dejvis sa 24 poena uz 11 skokova i 3 asistencije, Džonatan Motli imao je 18 poena, dok je Karsen Edvards zabeležio 13 poena i 3 skoka. Marko Gudurić upisao je 12 poena 3 skoka.

Kod Albe, koja je poslednja na tabeli sa skorom 6-17, najbolji je bio Jani Vetzel sa 13 poena, Jovel Zosman postigao je 12, a Tamir Blat imao je 11 poena i 8 asistencija.

Krilni košarkaš Real Madrida, Mario Hezonja, odigrao je utakmicu sezone u Monaku, gde je bio najefikasniji na parketu, ali i strelac najvažnijih poena u dramatičnoj završnici - 95:91

Krajevski klub je meč stavio pod svoju kontrolu onda kada je to bilo najpotrebnije, u drugom delu četvrte četvrtine. Nisu Mardiđani uspevali previše da se odalje, ali su odbili sve nalete ekipe Saše Obradovića i na kraju dođu do 16. pobede u ovoj sezoni. Hezonja je ubacio 30 poena, od čega šest trojki. 

Sa druge strane, uloga apsolutnog tragičara ide na dušu Majka Džejmsa, koji je ubacio 23 poena, ali je pre pomenute trojke prokockao je tehničku grešku na dva poena zaostatka svoje ekipe. Nije pogodio slobodno bacanje, a potom ni šut sa distance. Čak je 37 sekundi pre kraja imao i priliku za popravni, ali nije imao hrabrosti da šutne, iako je bio potpuno sam, već se odlučio na iznennadno dodavanje, pa je lopta otišla u aut, a sa njom i šansa za povratak.

EVROLIGA - 23. KOLO

Četvrtak:

Barselona - Bajern Minhen 72:70

Olimpija Milano - Crvena zvezda 76:68

Valensija - Makabi Tel Aviv 93:94

Petak:

Fenerbahče - Alba 101:86

Monako - Real Madrid 91:95

Žalgiris - Partizan 74:88

Olimpijakos - Efes U TOKU

Baskonija - Panatinaikos U TOKU

Asvel - Virtus Bolonja U TOKU

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading