JEDAN OD NAJVEĆIH TRANSFERA U ISTORIJI SRBIJE: Ko je Đorđe Petrović, golman koji je zaludeo čitavu Evropu?

Autor:

Sport

22.08.2023

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čini se da je pitanje trenutka kada će potpisati za Čelsi.

JEDAN OD NAJVEĆIH TRANSFERA U ISTORIJI SRBIJE: Ko je Đorđe Petrović, golman koji je zaludeo čitavu Evropu?

Foto: Tanjug/AP

Kao bomba je odjeknula vest kasno sinoć, koju je plasirao Fabricio Romano, najpoznatiji fudbalski novinar, koji je napisao da je srpski golman Đorđe Petrović na korak od prelaska u ekipu Čelsija.

Ugledni italijanski transfer-mag tvrdi da Srbina samo lekarski pregledi dele od selidbe na Stamford Bridž, te da je dogovoren transfer iz Nju Inglanda vredan 16.000.000 evra, a da će čitav posao, navodno, biti završen u sredu.

Na taj način će Petrović postati drugi Srbin u Premijer ligi, pošto Saša Lukić nosi dres Fulama. Ipak, i pored toga što će preći u jednu od najboljih ekipa u Engleskoj, srpska javnost nije previše upućena u njegove kvalitete.

Đorđe Petrović je ponikao u Čukaričkom, gde je branio od 2018. do 2022. godine. U aprilu te godine je prešao u MLS ligu, gde je potpisao ugovor sa ekipom Nju Ingland Revolušna, a odmah je tamošnjim navijačima pokazao o kakvom se talentu radi.

Na nekoliko utakmica je izvukao svoju ekipu, a postao je i golman koji je najbrže odbranio pet penala u istoriji tamošnjeg prvenstva. Takođe, upisao je i dva nastupa za nacionalni tim, a očekuje se da on i Vanja Milinković Savić u budućnosti budu konkurentni za mesto prvog čuvara mreže naše reprezentacije.

Nastavio je Petrović da pruža sjajne partije, a vrlo brzo je privukao pažnju najvećih klubova Evrope. Interesovanje je pokazao Mančester junajted, za njim i Notingem Forest, još jedna ekipa iz Premijer lige, kao i francuski Nant, ali je u poslednje vreme najaktivniji bio Čelsi, pa ćemo našeg čuvara mreže videti u dresu "plavaca".

Londonski klub je ostao bez Kepe Arizabalage, koji je u Realu, kao i bez Eduarda Mendija, koji je u Saudijskoj Arabiji, a jasno je da im uz Roberta Sančeza treba još jedan golman.

Ukoliko sve prođe kako treba, u narednim danima, možda i satima, treba očekivati dolazak Petrovića u Čelsi, a zatim njegovu borbu sa Špancem za mesto prvog golmana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading