EMOTIVNI NIKOLA, OTAC MILANA PAVKOVA ZA SRPSKI TELEGRAF: Moj sin je dokazao da vredi u Zvezdi!

Autor:

Sport

19.08.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moj sin je dokazao da vredi u Zvezdi, emotivno je počeo razgovor za Srpski telegraf gospodin Nikola Pavkov, otac Milana, napadača crveno-belih.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Roditelji Milana Pavkova

Stameni špic ponovo se suočio sa situacijom da bude zalepljen za klupu, nekad i van protokola (iako je potpisao novi ugovor do 2024), a onda je protiv Kluža u pobedi od 4:0 dokazao da za njega nije sporedna uloga već glavna, i to na najvećoj, evropskoj sceni. Posle samo pet minuta dao je gol, a potom u 38. minutu asistirao Kataiju za drugi pogodak.

BEZ STRAHA

Otac ljubimca delija koji je ponovo čuo čuveno: "Hej, Pavkov, skoči, daj gol glavom" smatra da igra Milana Pavkova nije slučajnost.

Nije sreća, treba da igra čovek, ne možeš da sediš na klupi i uđeš na deset minuta i da očekuju od tebe da daš gol. Čim je počeo da igra od prvog minuta dokazao je da vredi, hvala bogu. Nema tu sreće, ili znaš ili ne znaš - kaže Pavkov senior za Srpski telegraf. Momku iz Begeča nisu odoleli ni Liverpul, Partizan, Helsinki, Kopenhagen i Milan, a njegov otac objašnjava u čemu je tajna "rušenja" ozbiljnijih rivala.

Republika

Foto: Starsport

 

Premijerligaški sudija za revanš

Jedan od najboljih engleskih, ali i evropskih sudija Majkl Oliver (36) biće glavni arbitar na revanš utakmici Kluža i Crvene zvezde narednog četvrtka (20.30). Pomagaće mu dvojac iskusnih pomoćnika Stjuart Bert i Sajmon Benet, dok će četvrti sudija biti Daren Ingland. Oliver će pre meča u Rumuniji deliti pravdu na susretu Vest Hema i Lestera (21.00, ponedeljak).

Za sve one koji vole Zvezdu ovo je bilo još jedno nezaboravno veče u kome je naplaćen trud svih u klubu. Međutim, posena čestitka ide na račun naših "delija", i publici koja je bila na Marakani.

- Ja sam očekivao da će postići gol i da će odigrati ovako, ja znam kakav je on. On se ne plaši nikog, nema strah da u bilo kom trenutku krene na loptu, da li ona bila u vazduhu ili na milimetar da izađe sa terena. Najvažnije je da njega ne zanima koje preko puta terena. On samo igra fudbal, uživa na terenu. Ja sam njega tako naučio odmalena i završena priča - rekao je Nikola i dodao da je dao savet nasledniku:

IMA I KRITIKA

Uvek sam mu govorio pred utakmice s nekim većim klubovima: "Sine, jesi li ti fudbaler i treniraš, kao i oni? Kakva je razlika između tebe i nekog iz najjačih liga u Evropi?"

Republika

Foto: Privatna arhiva

Otac i majka Milana Pavkova

Za kraj Nikola je govorio i o kritikovanju sina i da li se čuo s njim posle nove neverovatne partije u dresu nekadašnjeg evropskog i svetskog šampiona.

- Nema tu neke velike rasprave, Milan i ja pričamo mnogo o fudbalu, nekad ga kritikujem. Ja drugačije gledam utakmicu, volim od kuće da gledam. Čuli smo se nakratko, čestitali smo mu žena i ja, normalno. Na stadionu su mu bili sestra, žena i drugari - zaključio je Nikola Pavkov.

Terzić: Pokazaćemo Evropi svoj kvalitet

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić nije krio oduševljenje posle ubedljive pobede crveno-belih od 4:0 protiv Kluža.

- Verujem da je ovo još jedna sezona u kojoj ćemo Evropi pokazati svoj kvalitet. Čestitam sjajnim igračima i stručnom štabu na još jednoj vrhunskoj evropskoj pobedi. Međutim, posebnu čestitku i zahvalnost dugujemo našim navijačima, zvezdašima, delijama, publici koja je bila na Marakani, koja je prepoznala trenutak kada je stvarno teško, podržala ekipu i pevala svih 90 minuta - istakao je čelnik šampiona Srbije.

Ben najbolji strani strelac u Srbiji

Fudbaler Crvene zvezde El Fardu Ben pogotkom za 3:0 protiv Kluža došao je do 67 gola u dresu crveno-belih na 138 utakmici. Reprezentativac Komora tako je postao najbolji strani strelac u istoriji srpskog fudbala, s jednim pogotkom više od Laminea Dijare, legende Partizana. Ben je bio precizan 53 puta u Superligi i Kupu Srbije i još 14 navrata na UEFA sceni.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading