KAD SAM LJUT, NE SLAVIM SLAVU! Kristijanovi rituali ŠOKIRALI Srbiju!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šok!

RepublikaFoto: youtube.com/AmiG Show
Kristijan Golubović

 

Kristijan Golubović ima talenat za slikanje i uglavnom oslikava ikone koje su atipične i totalno drugačije od pravoslavnih ikona, na koje smo navikli, ali i način na koji slavi je drugačiji od svih ostalih. Momak iz devedesetih poznat po tome što je autentičan u svemu što radi čak je osmislio i sopstvene ikone.

Naime, tokom boravka na imanju u Šimanovcima on je pred gledaocima, ali i zadrugarima, pokazao svoj talenat.

- Ko ima talenat za crtanje, svako može to da uradi. Nisam ja ništa u mom svetu ekstra uradio, nacrtao sam ikonu, pola apstraktnu, pola realističnu, iz glave. Ja ih tako sanjam i onda ih sve naslikam iz sećanja. Ja imam viziju da one tako izgledaju. To je ikona moje kuće, pošto ja nemam žive roditelje, ja slavu slavim tamo gde sam. U zatvoru sam bogato slavio, čak i sam sa sobom. Roditelji su mi u ćuzu slali hranu, u paketu sveću, malu ikonicu i kolač i možda čašu vina - rekao je Kristijan.

On je potom otkrio da slavi samo onda kada mu se ćefne. Kada je ljut i loše volje, od slave nema ništa. U to smo se uverili i u "Zadruzi", kad se premišljao da li da slavi Aranđelovdan ili ne, a još više kada nije prisustvovao slavi Velikog Šefa samo zato što nije bio raspoložen.

RepublikaFoto: youtube.com/Zadruga Official
Kristijan Golubović


- Ljut sam, ne znam da li da je slavim Aranđelovdan. Bolje mi je da sedim ovde u baru sam. Volim da učinim vama, da igramo, pevamo, da vide gledaoci. Ja sam i napolju takav. Dešavalo se da popizdim i dan pred slavu sve pobacam. Porazbijam i kažem: "Javite gostima da ne dolaze jer Kristijan ove godine nema slavu." Ljudi su bili u šoku. Onda već sledeće godine bude sve u redu i opet se okupljamo - rekao je Golubović.

 

 

 

 

Foto: Instagram/printscreen

Moju umetnost ne mogu svi da skapiraju


Kristijan Golubović ističe da od 1986. crta, te da kod kuće ima preko 6.000 radova. Poslednjih godina se okrenuo ikonopisu.


- Moji radovi su originalni, moju umetnost ne kapiraju svi. Ja uvek pazim da nijedna linija nema završetak. To je moj stil. Tu se radi o nekom posebnom stilu. Čak i ljudima koji se ne razumeju u slikarstvo je simpatično i lepo što ja oslikam. Sliku Svetog arhanđela sam oslikao ovde da mi ne bi sto za slavu bio prazan. Ovako ga ja vidim. Nacrtao sam ga hemijskom, a bojio šminkom - rekao je Golubović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading