MILICA ZAVETNICA O VANTELESNOJ OPLODNJI KAO NAJTEŽOJ BITKI KOJU JE VODILA: "Bilo je zakazano u danima kada mi je preminuo otac, shvatila sam to kao ZNAK"

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milica Đurđević Stamenkovski je ostala trudna 2022. godine u oktobru, a u ispovesti je jednom prilikom ispričala kakve je borbe u tom periodu života vodila.

MILICA ZAVETNICA O VANTELESNOJ OPLODNJI KAO NAJTEŽOJ BITKI KOJU JE VODILA: "Bilo je zakazano u danima kada mi je preminuo otac, shvatila sam to kao ZNAK"

Foto: YouTube/K1 Televizija

Milica Đurđević

Milica Đurđević Stamenkovski bila je u procesu borbe za potomstvo. Kako je navela nije imala zdravstvenh problema, ali tenzija je učinila svoje. Želje su joj se ostvarile, a juče je krstila sinove Strahinju i Vukašina. Pre godina dana ona je pričala o svom iskustvu.

- Vantelesna oplodnja je u svakom slučaju kažu, za žene najzahtevniji proces. Ne samo fizički naporan s obzirom na to da znamo šta sve naše žene mogu fizički da izdrže, ali ta borba sa mislima i strepnjama, kažu da je najteže uspostaviti vlast nad samim sobom. To je ono što je najveći izazov i naravno strah od neuspeha i kako se vratiti na početak. Imala sam tu sreću da iz prvog pokušaja uspe i nosim jedno veliko iskustvo, možda i moje najveće. U Srbiji 400.000 parova se bori za potomstvo i to je vojska barem tri grada nerođene dece, bore se iz različiti razloga - rekla je Milica u intervju na "K1 Televiziji".

Foto: ST/N. MANDIĆ

Milica Đurđević Stamenkovski o vantelesnoj oplodnji

Oktrila je i kako se prijavila za vantelesnu oplodnju.

- Bila sam na pragu da još prošle godine pristupim procesu vantelesne oplodnje, prijavila sam se i želela sam da se na neki način suočim sa problemom koji imam smatrajući da ne treba gurati pod tepih. Danas se nekada muški i ženski sterilitet javlja iz potpuno banalnih razloga gde neki put dolazi do nekompatibilnosti, dolazi do presije i tenzije bez naručito zdavstvenih anomalija, koje ja nisam imala, ali eto što se kaže nije se dalo i ja sam htela da se suočim. Svi treba da shvate da to nije strašno. Kada imate problem mislite da ćete naići na osudu i nerazumevanje, pitali ste da li mi je teže da govorim o tome ili da se rvem na političkoj areni, verujte da su ovo bile najteže odluke i pričam nešto što je intimno i lično - ispričala je ona detaljno.

Potom su usledili teški dani za ovu mladu ženu.

- Oni su me pozvali iz bolnice Narodni front da me obaveste da je vantelesna oplodnja zakazana u danima kada mi je preminuo otac, to je bio mart mesec 2022. godine. Tih dana sam sahranjivala oca i započinjala pripremu za parlamentarne izbore i to sam shvatila kao znak borba život i smrt, to je bilo prelamanje, života koji nas napušta i koji treba da se stvori - rekla je Milica.

Ona veruje da je to suština svega, a potom se osvrnula i na doktorku koja joj je mnogo pomogla.

- Doktorka Dragana Jović Bojić je bila upoznata sa okolnostima i predložila je da mi odgodimo, da bi to za mene bilo veliko psihičko i fizičko opterećenje i da se podvrgnem takvom procesu i vidimo sada da je bila u pravu. U oktobru sam prvi put prošla taj proces i Bogu hvala posle nekoliko dana sam saznala da nosim dvoje dece.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading