VUČIĆ TRAŽI PONOVNO UVOĐENJE SMRTNE KAZNE:Predsednik dao svoj sud o ubicama male Danke Ilić

Autor:

Vesti

06.04.2024

21:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi zahtev predsednika Vučića: Razmatranje smrtne kazne

VUČIĆ TRAŽI PONOVNO UVOĐENJE SMRTNE KAZNE:Predsednik dao svoj sud o ubicama male Danke Ilić

Foto: informerTV/Printscreen


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je večeras gostovao u programu Informer TV gde je izneo svoj novi zahtev za razmatranje ponovnog uvođenja smrtne kazne u Srbiji. Ovaj zahtev je posebno istaknut nakon nedavnog ubistva male Danke Ilić, gde su izvršioci zločina mislili da će ostati nekažnjeni. Vučić je naglasio da je veoma ozbiljan u svojoj nameri da se razmotri ponovno uvođenje smrtne kazne, ističući da je to delo zaslužuje smrtnu kaznu.

- To je sve što mogu da kažem. U našoj zemlji ima bezbroj njih koji sve znaju o tome i drugim zločinima, suviše bi bilo da ja o tome govorim. Ja ću reći nešto drugo. Svojevremeno sam se javno zalagao da se razmotri ponovno uvođenje smrtne kazne, a da mi ne budemo kažnjeni. Ovo delo zaslužuje smrtnu kaznu. Ponoviću taj zahtev Vladi Srbije, neka razmotre - rekao je Vučić.



Podrška za smrtnu kaznu nakon masakra u Ribnikaru i Duboni

Predsednik je podsetio da je već ranije javno podržavao ponovno uvođenje smrtne kazne, posebno nakon masakra u Ribnikaru i Duboni. Istakao je ozbiljnost ovog zahteva, naglašavajući da opravdanja onih koji su protiv smrtne kazne imaju težinu, ali da greška u ovakvim slučajevima može imati dugoročne posledice.

- Opravdanja onih koji su protiv smrtne kazne su ozbiljna. Ako jednom napravite grešku, i da se ustanovi posle 10 ili 30 godina da ste pogrešili, to je mnogo veći greh nego da nekome date manju kaznu.

Dodaje da su se svi nadali da je devojčica u Beču, posebno nakon iskaza najbližih srodnika deteta.

- Rano smo mi dobili poruku austrijske policije da to nije Danka - kazao je on.


Razmatranje u Vladi Srbije

Vučić je naglasio da će ponoviti svoj zahtev Vladi Srbije, ističući da je važno da se razmotri ova tema na najozbiljniji način. Dodao je da su svi nadali da je devojčica u Beču, posebno nakon iskaza najbližih srodnika deteta, ali da su rano dobili poruku austrijske policije da to nije Danka.

Ovaj novi zahtev predsednika Vučića izaziva veliku pažnju javnosti, te se očekuje da će tema smrtne kazne ponovo biti aktivna u javnoj raspravi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (30)

Loading
Zlatko

06.04.2024 21:28

Za najteže zločine treba ponovo uvesti smrtnu kaznu

Nina

06.04.2024 21:30

Vučić je sto posto u pravu.Ništa drugo samo smrtna kazna za zlotvore!

Ivana

06.04.2024 21:30

Strašno i pretužno. Maksimalna kazna za ubice malog andjele.

Maja

06.04.2024 21:30

Tako je vucicu