VANJA VOLI IZAZOVE I SLOBODU: Srpkinja za volanom kamiona GAZI KILOMETRE!

Autor:

Vesti

01.05.2024

18:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Puškićeva ima 26 godina i javlja nam se sa evropskih drumova.

VANJA VOLI IZAZOVE I SLOBODU: Srpkinja za volanom kamiona GAZI KILOMETRE!

Foto: Privatna arhiva

Vanja Puškić

Neobična priča jedne Srpkinje stiže nam za prvomajske praznike, koji slove za festival opuštanja uz meso i alkohol. Dolazi pravo sa evropskih drumova gde dužnost iz kabine svoje paklene mašine obavlja Vanja Puškić (26) iz Bora. Ona priznaje da voli izazove i dnevno za volanom prelazi po nekoliko stotina kilometara.

Dakle, Vanja profesionalno vozi kamion, zaposlena je u jednoj slovenačkoj firmi, a raportira za Republiku iz Roterdama.

- Moj radni dan obično počinje rano ujutru, gde pripremam kamion za put, pratim rutu, dostavljam teret na odredište i vodim evidenciju o vožnji. Završavam radni dan kada stignem na odredište i predam teret. Dnevno pređem u proseku oko 650-700 kilometara, što može biti naporno, ali uzimam redovne pauze za odmor – počinje priču Puškićeva, koja se ovim nesvakidašnjim poslom za jednu damu počela baviti pre dve godine.

Koje su prednosti i mane tvog zanimanja?

Odlučila sam se za ovu karijeru jer sam oduvek uživala u vožnji i želela sam izazov koji pruža ovaj posao. Da, volim svoj posao iz više razloga, uključujući putovanja, slobodu i samostalnost koje donosi. Najbolja stvar kod mog posla je definitivno sloboda i raznovrsnost iskustava koje dobijam putujući različitim putevima i posetama različitim mestima – kaže Vanja i dodaje:

Republika

Foto: Privatna arhiva

Vanja Puškić

- Jedna od najtežih stvari kod posla vozača kamiona je dugi periodi provedeni daleko od kuće i porodice. Takođe, vožnja u nepovoljnim vremenskim uslovima može biti izazovna. Ponekad se susrećem sa predrasudama kod muškaraca kada ih prvi put sretnem, ali većina njih brzo shvati da sam profesionalna i sposobna u mom poslu, jednako koliko i oni.


Ima li straha?

Ponekad se osećam nesigurno kada sam sama u ruralnim predelima, ali imam poverenje u svoje veštine i koristim savete za bezbedno parkiranje i spavanje – priznaje Srpkinja i osvrće se na bezbednost svog vozila:

- Vozim Reno koji je pouzdan i udoban za duga putovanja. Iako nemam duboko tehničko znanje o kamionima, razumem osnove i mogu da reagujem ako se nešto pokvari ili ako se suočim sa manjim problemima na putu.

Kako kolege reaguju?

Većina mojih kolega su divni i podržavajući. Naišla sam na prepreke u vidu skeptičnih muškaraca, ali uspevam da prevaziđem te izazove svojom posvećenošću i veštinama – ističe ova vredna devojka koja je u prilici da obiđe brojne gradove:

- Zemlje i gradove ne mogu odvajati, vozimo po celoj Evropi i uvek je nešto novo, to ovaj posao čini zanimljim.

Raspolaže modernom opremom u kamionu.

- Da, imam modernu opremu u kabini koja mi pomaže da ubijem dosadu, kao što su audio knjige, muzika i društvene mreže. Hranim se zdravo i donosim hranu od kuće, ali ponekad svratim u restorane ili pijace duž puta – zaključila je Vanja Puškić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading