VUČIĆ: Šanse da tzv. Kosovo postane član Saveta Evrope i dalje velike - mi dajemo sve od sebe da to sprečimo

Autor:

Vesti

29.04.2024

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šanse za članstvo Kosova u Savetu Evrope

VUČIĆ: Šanse da tzv. Kosovo postane član Saveta Evrope i dalje velike - mi dajemo sve od sebe da to sprečimo

Foto: TV Pink/printscreen


Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da su šanse da tzv. Kosovo postane član Saveta Evrope i dalje velike, ali da Srbija daje sve od sebe da to spreči. On ističe da je to važno kako bi se poštovala evropska pravila i uslovi dogovoreni sa Evropljanima i Amerikancima. Vučić je naglasio da je obaveza formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) ključni deo tog dogovora i da je važno da se to poštuje.

- Dajemo sve od sebe da to sprečimo jer time poštujemo evropska pravila, uslove i sve ono što smo sa Evropljanima i Amerikancima dogovorili, za razliku od njih - ističe Vučić.


Evropska pravila i uslovi

Predsednik Vučić ističe da Srbija daje sve od sebe da spreči članstvo Kosova u Savetu Evrope, kako bi se poštovala evropska pravila i uslovi koji su dogovoreni sa Evropljanima i Amerikancima. Naglašava da je poštovanje tih pravila ključno za dalji napredak ka evropskim integracijama.

Obaveza formiranja Zajednice srpskih opština

Vučić podseća na obavezu formiranja ZSO kao ključnog elementa dogovora sa Evropljanima i Amerikancima. Ističe da je važno da se ova obaveza ispuni i da se omogući zaštita srpske imovine i interesa na Kosovu.

Reakcija nakon posete Atini

Predsednik Vučić izražava razočaranje reakcijom Dore Bakojani nakon njegove posete Atini. On ističe da se gospođa Bakojani nije osvrnula na sprečavanje dalje eksproprijacije i otimanja privatne imovine Srba na Kosovu, kao ni na formiranje ZSO. Ovo naglašava ozbiljnost situacije i važnost poštovanja dogovorenih obaveza.

- Onda posle posete Atini gospođa Dora Bakojani ne spominje sprečavanje dalje eksproprijacije, otimanje privatne imovine Srba i ZSO - kaže predsednik.


Predsednik Srbije jasno stavlja do znanja da će Srbija uložiti napore da spreči članstvo Kosova u Savetu Evrope kako bi se poštovali dogovoreni uslovi i zaštitili interesi srpske zajednice na Kosovu i Metohiji.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (35)

Loading
Voja

29.04.2024 18:18

Nikad nećemo dozvoliti da nam uzmu Kosovo i Metohiju.

Mila

29.04.2024 18:19

Neodustajemo od borbe za nas narod i za lazni ulazak Kosova u Savet Evrope

Nina

29.04.2024 18:19

Hvala Vučiću što se lavovski bori za Kosovo i Metohiju.

Ina

29.04.2024 18:19

Predsednik se bori za nasa prava na KiM.