VUČIĆ O DIPLOMATSKOJ BORBI U NJUJORKU: Razgovarao sam sa predstavnicima 111 zemalja u UN, nastaviću to da radim svaki dan

Autor:

Vesti

29.04.2024

18:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vučić se obraća narodu po povratku iz Njujorka

VUČIĆ O DIPLOMATSKOJ BORBI U NJUJORKU: Razgovarao sam sa predstavnicima 111 zemalja u UN, nastaviću to da radim svaki dan

Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Nakon povratka iz Njujorka, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izneo je svoje utiske i zaključke iz susreta sa brojnim svetskim liderima. Istakao je da bi Srbi bili dovoljno dobri kada bi pognuli glavu i pustili da ih udaraju motkom po glavi, a zatim i rekli da im se to sviđa. Ovaj kontroverzni komentar izazvao je različite reakcije u javnosti.

**Razgovori sa svetskim liderima**

Vučić je istakao da je tokom svog boravka u Njujorku razgovarao sa čak 22 predsednika i premijera širom sveta, kao i sa šest zvaničnika UN i predstavnicima ukupno 111 zemalja u UN. Ovo pokazuje koliko je bio angažovan i posvećen ostvarivanju diplomatskih veza i saradnje sa brojnim zemljama širom sveta.

- Razgovarao sam sa 22 predsednika i premijera širom sveta, sa šest zvaničnika UN i sa predstavnicima ukupno 111 zemalja u UN. Nastavio sam to da radim danas i nastaviću to da radim svaki dan zato što sam dobro znao šta je namera onih koji su podnosilaca Rezolucije, kako Nemaca, tako i onih iz Sarajeva koji su dočekali "ispod tiha" da to podrže - kazao je Vučić.



U svom obraćanju, Vučić je dodatno naglasio da je bio dobro upućen u namere onih koji su podnosili Rezoluciju, uključujući i Nemce i predstavnike iz Sarajeva. Ova izjava ukazuje na kompleksnost diplomatskih odnosa i unutrašnjih političkih dinamika koje predsednik mora da balansira u međunarodnim odnosima.


Predsednik je najavio da će i ubuduće nastaviti sa intenzivnim diplomatskim aktivnostima, ističući da je to nešto što će činiti svakodnevno. To pokazuje njegovu posvećenost stvaranju i održavanju međunarodnih odnosa, kao i rešavanju aktuelnih političkih pitanja.

Vučićev povratak iz Njujorka i njegovo obraćanje javnosti izazvali su brojne reakcije i rasprave o njegovim izjavama, ali i o budućim diplomatskim aktivnostima Srbije.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (33)

Loading
Olga

29.04.2024 18:35

Vučić je sačuvao ugled Srbije u Njujorku.

Tina

29.04.2024 18:36

Srbija ima veili ugled u svetu zahvaljujući Vučiću.

Ana

29.04.2024 18:38

Iako je pritisak ogroman necemo prestati da se borimo.

Gogi

29.04.2024 18:39

Angažovanost predsednika Vučića u diplomatskim naporima je očigledna, s obzirom na broj susreta sa svetskim liderima. Važno je nastaviti graditi međunarodne odnose i saradnju za dobrobit Srbije