VUČIĆ OTKRIO PAKLEPI PLAN PRIŠTINE: Evo zašto lažna država hoće u Savet Evrope, cilj je samo jedan

Autor:

Vesti

29.04.2024

18:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić: Borba za viznu liberalizaciju i članstvo u Savetu Evrope

VUČIĆ OTKRIO PAKLEPI PLAN PRIŠTINE: Evo zašto lažna država hoće u Savet Evrope, cilj je samo jedan

Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, nedavno se obratio javnosti povodom odluke Evropskog parlamenta o mogućnosti vizne liberalizacije za nosioce srpskih pasoša. Vučić je istakao da i pored glasanja za ovu odluku, ona još uvek nije stupila na snagu, te da se očekuje da će biti potrebno sačekati narednih 6 do 7 meseci kako bi se formirao novi Evropski parlament kako bi se dobila vizna liberalizacija, slično kao što su Albanci na Kosovu i Metohiji već dobili tu privilegiju.

- Evropski parlament je izglasao mogućnost da nosioci pasoša dobiju viznu liberalizaciju, ali gle čuda, ta odluka nije efektivna, te ćemo da čekamo narednih 6, 7 meseci da se formira novi Evropski parlament, da bi dobili viznu liberalizaciju kako su dobili Albanci na Kosovu i Metohiji.


U svom obraćanju, Vučić je podsetio na izjavu Vjose Osmani o glavnom motivu za ulazak Prištine u Savet Evrope, naglašavajući da je to omogućilo građanima sa Kosova i Metohije da tuže Srbiju pred Evropskim sudom za ljudska prava. On je istakao da je bilo pokušaja da se objasni da je za Srbe bolje da budu deo Saveta Evrope, ali je naglasio da članstvo u Savetu Evrope ima smisla samo ako bi došlo do podizanja optužnica protiv Srba, te da se Srbija bori protiv takvog ishoda.

- Onda su nam objasnili da je za Srbe bolje da budu deo Saveta Evrope. Veće sile i veći igrači stoje iza svega toga.

- Članstvo u Savetu Evrope ima smisla samo sa podizanjem optužnica protiv Srba. Zato se borimo da do toga ne dođe. Da li ćemo uspeti - teško. Ali, ta borba nije laka ni za njih. Za to je potrebna 31. članica. Oni će, verujemo, imati većinu između 29 i 33. Velike sile se bore protiv nas, nastavićemo da se borimo - naglasio je Vučić i istakao da je i danas imao mnogo važnih razgovora o tome.

Vučić je istakao da se Srbija suočava sa izazovima na međunarodnoj sceni, gde se velike sile bore protiv njenih interesa, ali je naglasio da će nastaviti da se bori za interese svoje zemlje. Predsednik je istakao da je imao mnogo važnih razgovora o ovim pitanjima tokom svog boravka u Njujorku.


U zaključku, Vučić je naglasio da će Srbija nastaviti da se bori za svoje interese i da veruje da će uspeti u toj borbi, iako će biti teško. Ostaje da se vidi kako će se ova situacija dalje razvijati i kakvi će biti naredni koraci Srbije u ostvarivanju svojih ciljeva na međunarodnom planu.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Miloš

29.04.2024 18:31

Lavovska borba našeg predsednika koja će se nadam na kraju isplatiti

Branko N

29.04.2024 18:36

Vučić preduzima sve mere da se odupre paklenom planu Prištine.

Milijana

29.04.2024 19:03

Velike sile stoje iza toga da Priština postane članica Saveta Evrope.

Milijana

29.04.2024 19:05

Snažna borba Vučića u UN za Srbiju i srpski narod.