SRAM VAS BILO, DORA BAKOJANI! Ne zna se šta je gore - njen skaradni izveštaj ili sve što kaže u odbranu tzv. Kosova

Autor:

Vesti

01.05.2024

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pominjete navodne brojne reforme koje su stavljene tzv. Kosovu za članstvo u SE, a reč niste rekli da Priština 11 godina nije formirala ZSO, da svakog dana hapsi i prebija Srbe, da Priština 10 meseci zaustavlja promet srpske robe,, rekao je Petković.

SRAM VAS BILO, DORA BAKOJANI! Ne zna se šta je gore - njen skaradni izveštaj ili sve što kaže u odbranu tzv. Kosova

Foto: Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ, Dimitrios Karvountzis / Zuma Press / Profimedia

politika

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković oštro je danas kritikovao izvestioca Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za prijem tzv. Kosova Doru Bakojani zbog autorskog teksta u kojem je navela da su od Prištine tražene brojne reforme, a nije pomenula kršenja prava Srba i neispunjavanje obaveza među kojima i formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO).

- Sram Vas bilo Dora Bakojani! Ne zna se šta je gore, da li Vaš skaradni izveštaj ili sve što kažete u odbranu tzv. Kosova - poručio je Petković je u objavi na platformi Iks.

Naglasio je da u izveštaju Bakojani PSSE, koji je nazvao sramotnim, nema ni reči o tome da Priština nije formirala ZSO, kao i da se na KiM svakodnevno krše prava Srba.

- Pominjete navodne brojne reforme koje su stavljene tzv. Kosovu za članstvo u SE, a reč niste rekli da Priština 11 godina nije formirala ZSO, da svakog dana hapsi i prebija Srbe, da Priština 10 meseci zaustavlja promet srpske robe, da ukida dinar i zabranjuje plate i penzije Srbima, sprovodi etničko čišćenje Srba, vrši institucionalno nasilje, nameće lažne gradonačelnike na severu, preorava srpska groblja i otima srpsku imovinu... Toga nema u Vašem sramnom izveštaju - naveo je Petković.

Bakojani je u autorskom tekstu za European Western Balkans navela da nijednom kandidatu za članstvo u Savetu Evrope nije traženo više reformi nego tzv. Kosovu pre rasprave o članstvu u toj organizaciji.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading